250 гр. молока 50 гр. цукру 100 гр. жовтків (6 шт) 10 гр. желатину в пластинах 250 гр. білого шоколаду 500 гр.вершків 33 % ваніль Залити желатин холодною водою,хай набухне.Розігріти молоко до 85 *,влити жовтки,змішані з цукром,перемішати і знову довести до 85*.Зняти з вогню,одразу ж додати шоколад, поламаний на кусочки,і віджатий желатин.Все добре збити блендером(або міксером).Охолодити. Взбити охолоджені вершки до стійких,змішати їх (не збивати !!!!!!!!!!!!! вимішувати вручну!!!!!!!!!!!!!) з охолодженим до кімнатної температури кремом. Оскільки желатину в пластинах у нас я не знайшла,а він дуже класний,дійсно швидкорозчинний,то другий раз робила цей крем з нашим желатином,але розводила його водою,топила на водяній бані і вже тоді давала в крем,бо,думаю,що сам по собі він би не розчинився в масі.Вершки другий раз мала 30 %(в мене тільки перший раз було все строго по рецепту )-все було супер !!!!!!! Крем дуже смачнющий,мої діти виїдали його з торту,а коржі казали "тато з"їсть"
galalviv,Впевнена , що крем ням- ням. Певно не спробую, бо в нас в місті немає натуральних вершків... Але смак мені добре знайомий, бо я вічно мішаю білий збитий ганаш( а це майже то саме, що крем) + добавляю збите марскапоне (ті самі вершки). То один самий мій любимий кремчик. Галюня , молодчинка, що виставила такий хороший рецепт. Дівчатка, всім рекомендую, то є добрий крем, як то кажуть" сучасний".
Так , цей крем має нагадувати морозиво (вершки+ білий шоколад+маса типу пудинговоі) , і ще якщо добавити 2 столових ложки варен.згущенки( чи карамельного соусу, просто він трошки рідший, акуратно треба)- то має бути смак крем - брюле. Так я роблю в себе , а Галюнін крем подібний дуже.І варена згущенка по жирності і структурі не повинна змінити сам крем. Звиняйте ,якщо" не по темі"- всі знаєте мою любов до експериментів і змін...
Я важила на вазі...,але то більше,ніж чайна ложка.Купіть собі пачечку 15 гр,відміряйте скільки там ч.ложок,а тоді діліть. А воду-на око ,не багато,так,щоб він в ній набух (він збільшиться в об"ємі)і можна було його розтопити.
Цитата: Люба П
і ще, що робити якщо я не маю термометра? 85 градусів - це майже до кипіння?
Хм,і я його не маю,якась чуйка в мене є на рахунок того... Дівчата,користуйтеся на здоров"я,експериментуйте зі смаками,і пишіть тут.Я хочу зробити його ще з чорним шоколадом,думаю для любителів шоколаду буде супер !!!