Давно вже я хотіла спробувати щось зробити із холодного фарфору,але ніяк руки не доходили,та й зупиняло те,що в рецептах,які я нарила в інтернеті,в склад входить клей,а його потрібно заварювати,відповідно це все випаровується і дихати цими парами шкідливо,а тим більше дітям.Та якось,чисто випадково,трапився мені на очі не шкідливий рецепт
,і заодно нагода його випробувати-виставка у дитячому садку. Вирішила поділитись з вами,бо більшість з нас-мамочки з дітками,яким постійно щось потрібно робити у садок,чи школу.
Ось рецепт:
1 скл. кукурудзяного крохмалю
1 скл.соди харчової
1 скл.води
Все це змішати в тефлоновій посуді і заварити,інтенсивно помішуючи.Зразу ж викласти з посуду,у якому варили,а посуд тут же відмити (ну хоча б замочити).Добре вимісити,використовуючи той же крохмаль.Можна зберігати в поліетиленовому кульочку в холодильнику.
Я робила з нього троянди і ягідки
Мої висновки: перші пелюстки робити було легко,а от останні,які треба було вигинати,і дати їм трошки "зхопитися"-тріскалися,також ягодки,коли висохли,мали мікротріщини.Треба туди ,мабуть,спробувати дати жирний крем(для рук чи обличчя),або гліцерин.Коли висихає-стає твердим і досить міцним.
А в загальному-мені сподобалося,в садочку всі були вражені
,що дуже мене потішило
.Буду при нагоді експериментувати,дуже хочу наробити своїм дітям різних заколок на коски,щоб ні в кого таких не було-ексклюзив!