Сирний десерт "Тріо"Нам потрібно:
сметана нежирна (я брала 15%)- 450 г
мілкозернистий сир - 400 г
желатин - 4 ч. лож.
цукрову пудру(я брала цукор - 4 ст.лож. + ваніл.цукор) за смаком
барвники - 2 кольори,або харчові або замінити природніми, наприклад, какао і сік червоного буряка.
Сир взбиваємо блендером з сметаною(або перемішуємо) до однорідної маси, добавляємо цукрову пудру (цукор) за смаком. Швидкорозчинний желатин розчиняємо в 1/3 стакана кипятка, вливаємо тонкою струйкою в сирну масу і ретельно перемішуємо.
Тепер підготовлюємося до створення красоти. Нам необхідно отриману масу розділити на 3 рівні частини, для цього я взяла одинакові прозорі ємкості. Тепер створюємо тріо з 3-ох кольорів. Одну ємкість залишаємо білою, дві, що залишились, фарбуємо у кольори (рожевий, коричневий).
Беремо тортівницю і починаємо чарувати
- у центр тортівниці вливаємо 4 ст.л. маси рожевого кольору, потім знову у центр (рожевого) 4 ст.л. маси коричневого кольору, потім знову у центр (коричневого) 4 ст.л. білого кольору. І так по черзі доти, поки сирна маса не закінчиться. Якщо акуратно ми будемо це робити, то ідеально отримаємо зовнішній вигляд десерта.
Можна на цьому завершити красоту, але мені сподобалась ідея від Елени Баженовой (Цептер), за що їй велике спасибі, щоб вигляд десерту був неперевершений. Беремо дерев'яну шпажку і від центра проводимо лінії (головне, щоб не дрогнула рука). І перед нами практично розпущена чудо-квітка.
Так як я чарувала з своєю донечкою, то в нас трохи центр змістився і натомість вийшла "павутинка", не квіточка
Ставимо в холодильник до повного застивання, приблизно на 4 години.
Перед відкриттям тортівниці можна опустити її на секунду в гарячу воду, щоб стінки тортівниці акуратно відійшли.