Шоколадний торт з червоним бурячком
Довго, шукала, я щось такого оригінального у випічці, і надибала на такого собі шокоторта з цікавим інгрeдієнтом - червоним буряком.
Отже,
для коржів торту нам потрібно :
5 середніх бурячків
100 гр масла ( маргарину)
1 1/2 чашки цукру (чашка 240)
3 яйця
1 ч. л. ванільного екстракту
1/2 чашки какао
1 1/2 чашки борошна
2 ч. л. розпушувача
1 ч. л. кориці
щіпка солі
Для крему :
0,5 л. густих вершків
1 плитка темного шоколаду
Буряк відварити. Почистити і зробити пюре (має вийти 2 чашки пюре).
Форму ( в мене d 20) змастити і посипати борошном. Збити масло і цукор до пишної маси.
Додати яйця і добре перемішати.
Додати ваніль і бурякову масу. В окремій мисці змішати какао, борошно, розпушувач, корицю і сіль.
З'єднати сухі інгредієнти з мокрими.
Вилити масу в форму і випікати 50-60 хвилин (до готовності) при температурі 175 С.
Я ще використала 2 види крему: вершково - ванільний, шоколадно - вершковий, і ще додала свої улюблені полуничні цукати, які готувала сама.
А був ось такий (перед випічкою)
Дуже смачний,прекрасний десерт для шокоголіков і головне оригінальний !!!!!!!!!!!