Улян,звичайно попробуй ці сухі чебуреки,вони ще відомі під назвою "чуду".Роблять з різною прерізною начинкою,мені дуже хвалили в якості начинки підтушені (або відварені) шампіньйони з тертим твердим сиром,планую попробувати
!
Кать,лови рецепт цих татарських пиріжків
Єчмочмак100 г свинячого сала ріжемо на маленькі кубики і витоплюється на маленькому вогні (шкварки повинні бути прозорі і рум'яні). Відокремлюємо смалець від шкварків, охолоджуємо хоч трохи.
Тісто
Отриманий смалець змішуємо зі сметаною (250 мл), додаємо сіль (1 ч.ложку), соду (1 / 2 ч.ложки), борошно (400г) замішуємо тісто (не должнл бути занадто туге). Даємо відпочити пів години.
Начинка
5 очищених сирих картоплин ріжимо на маленькі кубики 0.5 * 0.5 * 0.5 см.Курячее філе (0.5 кг) ріежимо теж на маленькі кубики, додаємо шкварки, 30г розм'якшеного вершкового масла, цибуля (1 шт., дрібно порізати) солимо, перчимо, добре перемішуємо .
Тісто ділимо на 12 частин, кожну розкатуємо, на середину кладемо начинку, формуємо пірамідку, залишаючи зверху незащіпанним отвір в діаметрі 1см.
Випікаємо при 200 град. (Я трохи змащувала яйцем), через 15 хвилин від початку випічки у відкритий отвір вливаємо трохи бульйону і допікаємо до готовності.