Опара:
1/2 склянки теплого молока,
1повна ст. ложка цукру,
50г свіжих або 1ч. ложки сухих дріжджів
Тісто:
2 яйця,
1/2 ч.л. солі,
150г масла/маргарину,
150-200г сметани,
борошно - стільки, щоб тісто було м'яким, але не прилипало до рук.
Начинка:
300г чорносливу
4 яблука
1 ст. ложка масла
150-200 г цукру
2 ст. ложки крохмалу
Полива:
3 ст. л. масла
1 скл. цукру
¼ скл молока
Молоко, цукор і дріжджі змішати й поставити на опару. Яйця збити з сіллю, додати розтоплений не гарячий маргарин, влити опару, додавати борошно і замісити тісто, відставити, нехай підходить. Коли тісто збільшиться вдвоє в об’ємі, обім’яти і хай підійде ще раз.
Для начинки: чорнослив запарити хвилин на 5, відцідити, просушити і дрібно порізати. Яблука почистити, прізати на дрібні дольки і підсмажити з цукром на маслі, виключити газ, додати чорнослив і крохмал, перемішати, охолодити.
На змащене деко (або застелене пергаментом) викласти розкачане тісто - 2/3, зверху начинку, решта 1/3 тіста розкласти поверх у вигляді решітки. Пекти при 180° 40 хв.
За 5 хв. до готовності пирога приготувати поливу: скип’ятити молоко з цукром, додати масло. Вийняти пиріг з пічки, полити поливою і поставити назад у пічку ще хвилини на 3, щоб всоталася полива. Смачного ! НАПРАВДУ СМАЧНО Ж!