Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Ромові баби і завиванець з сухофруктами
lingrod
14 жовтня 2012 22:54
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Ромові баби і завиванець з сухофруктами





200 г сухофруктів, промитих і порізаних невеликими кубиками, залити ромом, так, щоби закрило. Закрити посуд і залишити на ніч.Суміш може бути довільною, або - просто ізюм. В мене - курага, ізюм, вишня.

Тісто:

1 стакан теплого молока, 3 яйця, 3 ст. ложки цукру, 25 грам пресованих дріжджів, 70-80 грамів масла, борошно - приблизно 600 грамів всього. Пачка ванільного цукру, щіпка молотого кардамону, щіпка солі, зерна анісу
Тісто замісити звичайним способом, двічі дати підійти, розділити на дві нерівні частини - одну більшу - на завиванець, а меншу - на бабки.



Відкинути на ситечко вимочені цукати



Одну частину тіста розтягнути акуратно в боки - сформувати прямокутник, тісто дуже ніжне, слухняне, тож шкода забивати його борошном, щоб розкачати.

По тісту розподілити начинку, посипати дробленим арахісом та піджареним кунжутом, скрутити в рулет.

З другої частини тіста зформувати округлі булочки , відкласти для розстойки.





Як підростуть -випікати в нагрітій до 220 С духовці 30-35 хвилин. Слідкувати, щоб не підгоріли, наприкінці потрібно зменшити температуру в духовці, тобто пекти при " падаючій" температурі.



А завиванець буде пектися трошки довше.

Повністю вистудити спечені вироби.

Тим часом зварити сироп з того рому, що залишився після сухофруктів, з додаванням 100 гр цукру.

Булочки повністю просочити тим сиропом .

Рецепт з сайту cook-talk, від alla.

Можна робити бабки з усієї порції тіста, тоді цукати вмісити в тісто і вже так формувати булочки.

Просто я не дуже люблю підпечений ізюм в скоринці і тому вирішила урізноманітнити випічку. :winked:

Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
14 жовтня 2012 23:12
Повідомлення #2


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Завиванець і бабки фантастичні і такі ароматні!!!

Цитата: lingrod
Слідкувати, щоб не підгоріли, наприкінці потрібно зменшити температуру в духовці, тобто пекти при " падаючій" температурі.


Наскільки треба впасти температурі :smile: ???
Перейти на початок сторінки
lingrod
15 жовтня 2012 19:55
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Цитата: Ірка-Шкірка
Наскільки треба впасти температурі


Іруся, тут така справа: маленькі вироби печуться при однаковій температурі, а більші, як-от завиванець, наприклад, потрібно допікати при меньшій температурі.
Як ставлю в нагріту духовку, то через хвилин 15 зменшую температуру до 180 С, і ще через якийсь час - до 160 С. Ну, і потім, коли вже спеклося, то теж не спіши доставати, залиш хвилин на 10 у виключеній духовці, а потім вже виймай.
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 листопада 2024 17:01

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 123
Гостей: 109
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100