Трансильванський пиріг з яблуками і родзинками
Складники:
Начинка 750 - 800 г яблук (очищених від серцевини і шкірки, нарізані тонкими пластинками)
2 ст. л. родзинок
4-6 ст.л. цукору (в залежності від кислоти яблук)
5 ст. л рому / коньяку / віскі -.
Тісто180 г муки
1 ч. л.порошку для випічки
90 г маргарину
60 г цукру
Ванілін
Заливка 2 яйця
40 г цукру
30 г масла вершкового (м'якого)
Приготування:
Для начинки в каструлю покласти яблука і родзинки. Засипати цукром, залити коньяком.
Цукру треба брати більше або менше в залежності від кислоти яблук. У мене були яблука сорту антонівка,тому я додала цукру трохи більше.
Залишити під кришкою на кілька годин, а краще на ніч. Кілька раз перемішати.
Духовку розігріти до 200 градусів. Форму (у мене діаметром 20 см) вистелити папером для випічки.
Для тіста :
Замісити муку, порошок, цукор і маргарин . Тісто викласти у форму. Зверху викласти яблука, можна трохи з сиропом. Пиріг поставити в духовку хвилин на 30.
Сироп що залишився, не виливати, він ще нам пригодиться для поливки вже спеченого пирога.
Для приготування заливки збити яйця з цукром. Додати масло і знову збити. Цієї сумішю залити пиріг і відправити в духовку ще на 10 - 15 хвилин.
Для фінального акорду змішайте приблизно 50 мл сиропу з парою ложок коньяку і полити цим сиропом гарячий пиріг. Повністю остудити у формі.
Тепер можна смакувати.