Домашні карамельки
Інгредієнти:Густі вершки - 1 склянка
Вершкове масло (нарізане кубиками) - 5 ст.л.
Морська сіль - щіпка і ще стільки ж для присипки зверху
Цукровий пісок - 1,5 склянки
Світлий кукурудзяний сироп - 1/4 склянки
Вода - 1/4 склянки
Приготування:1. Готуємо форму (20 на 20 см.) накриваємо пергаментним папером і змащуємо маслом .
2. Підігріваємо вершки, масло і сіль, доводимо до кипіння, відставляємо. Ставимо на сильний вогонь каструльку, додаємо цукор, сироп і воду. Варимо, не перемішуючи поки суміш не стане золотистого кольору.
3. Зменшуємо вогонь, виливаємо у каструлю з сиропом вершкову суміш, постійно помішуючи, доводимо суміш до температури 120 градусів.
4. Виливаємо суміш на форму і даємо їй охолонути близько 2 годин. Через півгодини після заливки посипаємо карамель морською сіллю (за бажанням).
5. Виймаємо карамель з дека за допомогою пергаментного паперу. Дуже гострим теплим ножем розрізаємо карамель на 3-х сантиметрові цукерки.
І смакуємо. Дуже - дуже смачні вершкові карамельки, дещо нагадують іриски, і головне - вони тянуться, я такі просто обожнюю.
P.S. Замість кукурузного сиропу я додавала мед.
Рецепт з Cook it.