Інгредієнти:
0,5 кг фаршу
8-9 середніх картоплин
1 велика морквина
2 середні цибулини
4 зубці часнику
3 яйця
сіль, перець, трішки приправ (в мене "Хмелі-Сунелі" та Торчин "Весняна зелень")
мука
соняшникова олія
2-3 ст. л. смальцю або іншого жиру
250-300 мл сметани
гаряча вода
Приготування:
Картоплю і моркву натерти на грубій терці, цибулю і часник - на терці для дерунів або натиснути через часникодавку))). З картоплі і моркви витиснути сік, наскільки це можливо. Все гарно вимішати з фаршем, посолити, поперчити і заправити спеціями. Сформувати котлети, обваляти в муці і смажити на малому вогні з обох сторін. Потім в гусятницю чи інший жаростійкий посуд на дно даю смалець, викладаю шарами котлети, до половини заливаю водою, а зверху накладаю сметану (в мене була домашня), трішки солю і перчу. Накриваю кришкою і в духовку на 35-40 хв. при 180-190 градусах. Мають легенько кипіти. Рідини має залишитися дуже мало.
Дуже мені сподобались ці котлетки. Рецепт знайшла в старенькому маминому записнику((( І взагалі, дуже люблю прості, доступні і смачні страви. Смачного всім!!!