Інгредієнти для коржа:
3 яйця
0,25 л цукру
1/4 п. маргарини (62,5 г)
1/4 п. какао (25 г)
1/2 ст. сметани (кефір)
1/2 ст. л. соди + оцет
0,25 л муки
Для маси:
2 п. ванільного цукру
6 яєць
2 ст. сметани
500 мл молока
200-300 г масла
1/2 ст. цукрової пудри (можна більше, на ваш смак)
Шоколадна поливка:
4 ст. л. цукрової пудри
2 ч. л. какао
2 ст. л. молока
1 ч. л. масла
Приготування:
Збиваємо яйця з цукром, потім додаємо розтоплений маргарин і какао. В окремій посудині соду "гасимо" оцтом, заливаємо сметаною і перемішуємо, додаємо до попередніх інгредієнтів. В кінці додати муку. Збивати міксером на малій швидкості. Має вийти як густа сметана. Пекти в духовці при 180-200 градусах 25-30 хв. В мене форма діаметром 28 см. Готовий коржик вистудити на решітці.
За той час робимо сирну масу. Для цього збиваємо міксером десь хвилину часу ванільний цукор, яйця, сметану і доливаємо до тільки що закипівшого молока. Скручуємо вогонь і легенько помішуючи варимо поки не утвориться ніби сир і сироватка. Тоді все це діло))) виливаємо на марлю, остуджуємо і витискаємо рідину. Потім цей сирок змішуємо з маслом і цукровою пудрою. Я збивала міксером на найменшій швидкості пару секунд, щоб сир повністю не розтерся. Якщо довго збивати, то смак сиру пропаде. Тому слідкуйте. Можна перетерти макогоном в макітрі, якщо маєте.
Викласти масу на корж, поставити в холодильник десь на 30 хв. Потім полити шоколадною поливкою і знову в холодильник щоб застигло, десь на 1 годину. Тоді можна їсти))).
Рецепт взяла в подружки.
Смачного!!!
Готуйте. Чекаю на ваші пропозиції та зауваження)))