Хочу запропонувати вам свого торта, печеного багато разів
Торт "Трюфель"
Для шоколадного крему : 500 мл вершків або сметани
2 ч. л. порошку розчинної кави
400 г шоколаду (я беру чорний не менше 50% какао)
1. Вершки розігріти із розчинною кавою, не доводячи до кипіння.
2. Шоколад поламати на малі шматочки і, помішуючи, на слабкому вогні розчинити його у гарячих вершках.(виходить рідка шоколадна маса) Поставити на декілька годин в холодильник (краще на ніч).
Для тіста :
4 яйця
дрібка солі
150 г цукру
1 пакетик ванільного цукру
80 г борошна
80 г крохмалю
1 повна ч. л. розрихлювача
40 г порошку какао
1. Відокремити білки від жовтків . Білки збити із сіллю в густу піну.
2. Жовтки із цукром і ванільним цукром і 3 ст. л. теплої води збити в піну.
3. Змішати борошно, крохмаль, розрихлювач і какао. Просіяти поверх яєчної маси. Перемішати. Зверху викласти збиті білки і обережно перемішати до однорідної маси.
4. Тісто викласти в роз"ємну форму, розрівняти і випікати при температурі 175 градусів близько 30 хвилин.
Пиріг остудити і розрізати охолоджений бісквіт на 3 коржі (в мене форма 24 см)
Завершення :
1. Шоколадно-вершкову масу перемішати. Коржі збризнути сиропом. Абрикосове або грушеве повидло злегка підігріти і змазати ним нижній і середній коржі.
2. Потроху шоколадного крему намазати на всі три коржі. Покласти їх один на другий. Обмазати торт із всіх сторін кремом.
3. Натерти шоколадку на терку і стружку прим"яти по краю торта.
Із залишків крему за допомогою кондитерського мішечка видавити на торт по квіточці по краю. Можна прикрасити цукровими перлинками. Серединку торта посипати шоколадною стружкою і цукровою пудрою.
Коментарі : Рецепт взятий із журналу "Ліза" . Повністю дотримано рецептури, лише збільшила кількість яєць із 2 до 4-х (не прогадала).
Дуже насичений шоколадний смак. Він мене жодного разу не підвів.
Для таких любителів шоколаду, як я.
СМАЧНОГО!