Горіховий торт
Оце він в оригіналі рецепт із журналу Наталі не пам"ятаю за який рік
Для тіста 20 сирих яєчних білків
500 грамів цукру
100 грамів борошна
500 грамів мелених грецьких горіхів
Сироп: 300 г цукру
1,6 л молока
2 яйця
крем: 400 г масла
50 г мелених горіхів
20 г лікеру ( я взяла молочний)
Збити білки із цукром у міцну піну. Додати горіхи і борошно, обережно перемішати , піднімаючи масу із низу, щоб не осіли білки.
Поділити на 6 частин і випекти коржі при температурі 180 градусів приблизно по 10 хвилин кожен корж (до золотистого кольору)
Приготувати сироп: збити яйця із цукром , додати молоко і на повільному вогні довести до кипіння. Охолодити.
Приготувати крем: збити в піну масло кімнатної температури, додати до нього маленькими порціями сироп. Збивати до однорідної маси. В кінці додати лікер і горіхи, обережно перемішати.
Зібрати торт , перемазуючи коржі кремом. Прикрасити на свій смак.
Враження: Торт дуже смачний і ніжний. І ще він виходить великим (у мене форма на 32 см, то він вийшов заввишки 10 см)