Торт "Кавовий аромат"
Для тіста : 5 яєць
1 ст. цукру
8 ст. л. крохмалю без чубка
3 ст. л. какао
1 ч. л. пекарського порошку (або по 0,5 ч.л. соди і лимонної кислоти)
Білки відокремити від жовтків і збити в міцну піну із 2-3 ст. л. цукру.
Жовтки розтерти із іншим цукром, додати крохмаль, акако і пекарський порошок. Добре перемішати, додати збиті білки. Вимішати до однорідної маси (тісто як густа сметана). Тісто вилити на деко і випекти в духовці. Охолодити, розрізати на 3-4 коржі.
Крем : 250 г сметани
3-4 ст.л. чорної кави
2 ст. л. цукру
2 ч.л. желатину
Хелатин залити холодною кавою, коли набубнявіє - довести до повного розтанення на водяній бані.
Сметану збити з цукром, вилити в неї не перестаючи помушувати, каву з желатином.
Коржі злегка пропитати солодкою кавою, викласти один на один, перемазуючи кремом. Верх прикрасити кремом, шоколадом.
Для любителів кави. СМАЧНОГО !