Полуничний торт з вершкамиДля бісквіта необхідно:
4 яйця
120 г цукру
1 пакетик ванільног цукру
160 г муки
Для крему:
500 г полуниці (я брала морожену)
25 г желатину
2 жовтки
100 г цукру
800 г вершків
Випікаємо класичний бісквіт. даємо добре охолонути і розрізаємо навпіл
Для крему - полуницю розтерти в пюре. Желатин замочити на 5 хв у холодній воді, далі розтопити у мікроволновці чи на водяній бані, зміщати з трьома ложками полуничного пюре. Добавити до решти пюре і добре перемішати.
жовтки розтерти з цукром і змішати з двома ст.л. води. Змішати з полуничним пюре. Вершки збити і добавити до суміші. Обернути бісквіт кулінарним кільцем (я брала звичайну роз"ємну форму, але вистелила її кулінарною плівкою, а потім ложила бісквіт). Полуничний крем викласти на бісквіт і поставити в холодильник на 2 години для застигання
Рецепт взяла з книги Моніки Кьолер "Чудо торти"