Лечо дуже люблю лечо, цього року маю свій смачний перець, тож не могла не спробувати приготувати за рецептом Любані (http://lubany-b.livejournal.com/71231.html)
рецепт автора:
5 кг перців (червоні, м'ясисті)
3 кг помідорів (круглі, великі, стиглі)
цукор 200г
сіль 3 ст.ложки
олія 150 мл
оцет 150 мл
Перці почистити, порізати довгими смужками (шириною десь 5 см), пробланшировати в киплячій воді порціями, розкласти по простерелізірованих банках.
заливка
:на помідорах внизу зробити невеликий надріз хрест на хрест і помістити в окріп на 1 хвилину, витягти і очистити від шкірки, прибрати плодоніжку.
Золоти в блендері, томатне пюре довести до кипіння, прибирати піну, проварити пів години, додати сіль, цукор, олія, наприкінці оцет.
Залити підготовлені перці,1-л банки стерелізовать 20 хвилин, закатати, перевернути, укутати на ніч.