Відшуміло- відгомоніло літечко краснеє. А назустріч йому поспішає щедра осінь- годувальниця. В золотих шатах, припасла вона для кожного з нас скарби небачені- хлібом комори засипала, яблучка й грушки наливні по деревах, мов ліхтарики, порозвішувала, про плоди всілякі подбала, дощику вдосталь заготувала, грибів у лісі насіяла, фарби в палітрі позмішувала, про тужливу мелодію вітру не забула. Надихає осінь кожного творця- й пісні про неї складають, й вірші присвячують, і пейзажі відтворюють. А що, як і нам спробувати відтворити тему осені на нашій дрімфудівській кухні? Адже всі тут господині - талановиті , працьовиті , уміють готувати, умі ють й подавати , а ще й гарно прикрашати. То ж пропонуємо конкурс на найоригинальніше розкриття теми «Золота осінь» в сезонних заготовках. Нібито щороку одне й те ж: помідори-огірки квашені, або ж сушені-вялені овочі, варення, компоти і т.д. Але іноді ... То ж завдання одне: вразьте нас! Об'ємами, рецептами, цікавими розповідями, фото, смішними випадками, пов'язаними з заготівлею продуктів. Зробіть так, щоб ми сказали: Оце молодець! Ще такого не чула - не бачила! І проголосували саме за вас!
Конкурс триватиме з 21 вересня по 21 жовтня! Переможців оберемо з 22 жовтня до 26 жовтня голосуванням. Не забуваємо вказувати джерело, звідки запозичили рецепт. Від кожного учасника тільки один рецепт. А тепер щодо призів. Отже за перше місце в нас буде:
Сушка для овочів,фруктів,грибів MPM MSG 02
Друге місце:
Ручний блендер BOSCH MSM 6B150
Третє місце:
Ваги кухонні MPM MWK-01,білі
Бажаю удачі!
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Готується і у вигляді десерту, і як закрутка на зиму. Головне - дати йому трохи часу настоятися - так смачніше, але це непросто. Складники можна міняти - за вашим смаком - смак буде новий і пресмачний.
На малу порцію: 400г гарбуза (1 подовгаста долька) 1 яблуко 1 груша 1 нектарин 1/2 апельсину 1/2 лимону - потрібен сік по жмені родзинок і кураги (грам 60 - 80) 3- 5 ст.л. цукру (залежить від солодкості фруктів та вашого смаку) 1 пак. ван. цукру за бажанням - кориця
Усі фрукти та ягоди (як ото гарбуз) порізати кубиками - коли будете куштувати відразу, краще нарізати меншими кубиками, для закруток - більшими(вони будуть мати більше часу настоятися), але це також хто як любить. Посипати цукром (звичайним та ванільним). Залишити на 1 годину (більші кубики та більші порції - на пару кілограм - залишити на 3 - 5 годин настоятися).
На маленькому вогні довести до кипіння, перемішати, потомити протягом 5 хвилин (великі порції - 10 хвилин). Зняти з плити, додати лимонний сік, охолодити (краще через ніч). Для консервування - гаряче розкласти в стерильні банки, стерилізувати 0,5л банки 10 хвилин.
Пропорції продуктів на велику порцію (це пропорції з журналу "Рецепти господині" за минулий рік): на 1 кг гарбуза та інших фруктів - 1 апельсин 135г цукру 1/2 ч.л. лим. кислоти.
Настоювати 4 години, розкласти в банки, стерилізувати 30-40 хвилин. В залежності від кольору та фруктів гарбуза варення виходить різного кольору - то лимонного, то насиченого помаранчевого.
не знаю чи здивую я когось але в нас такий компотик прижився вже приблизно 17років Компот з терну
Хтось скаже стільки фруктів- яблук, груш, винограду і багато чого іншого, а її на терен потягнуло. Цей компот мені запамятався з дитинства, батьки зробили його один раз - не тому що не сподобався,а тому що ніхто не хотів йти в ліс по ті ягідки.
На 3л банку- 3стакани ягід+ 3 стакани цукру Ягоди насипати в банку залити окропом,залишити на 15-20хвилин, Злити воду,додати цукор,закипятити,залити ягоди і закрутити.
Може я ще своїх 5 копійок вставлю.Рецепт то не новий,але у нас в родині вже четвертий рік він "коронний".Щороку робимо подвійну,а то і потрійну порцію.Навіть чоловікова мама схвалила!!Рецепт від моєї колишньої співробітниці Оксани.Складала цього року баклажани у банки,бо так менше місця займають.Вже писала його тут на сайті минулого року,тому додам лише цьогорішнє фото з холодильника,бо решта у підвалі. "Баклажани квашені." 2кг баклажанів 2літри води 4 стол.ложки солі Баклажани порізати на однакові кружечки.Сіль розчинити у воді,і варити у ній баклажани(порціями)приблизно 10 хвилин.Вибирати шумівкою.Дати охолонути.Тим часом приготувати заправку. Заправка. 2 стопки уксусу 1,5 стопки олії 0,5 ст.л.солі 1 головка часнику 1ст.л.цукру 3 вел.цибулини 10-15 ст.ложок кип"яченої води петрушка Приготування:Часник роздавити через часникодавку(я брала більше,бо у мене люблять з часником,десь3-4 головки середніх розмірів),цибулю порізати напівкільцями,петрушку дрібненько порізати.Всі складові заправки,окрім цибулі,змішати. У каструльку(чи якусь інщу тару)викладати шарами:баклажани 2 шара,цибуля,полляти трошки заправкою,знову 2 шари баклажанів,цибуля,трошки заправки,і так далі,поки не закінчаться баклажани.Решту заправки гарненько вилляти зверху,і в холодильник(чи в інше холодне місце).Через 6-7 днів можна вживати.Тримати в холодильнику.
Груші порізати кубиками, присипати цукром і полити соком з одного лимону. Дати настоятись поки груші пустять сік і цукор майже розчиниться (це десь 1-1.5 год). Довести груші до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму. Варити ще 15 - 20 хвилин. Насіння маку обсмажити на сухій сковород, розтовкти в ступці. Розтовчений мак всипати у варення і варити 5 - 10 хвилин до загустіння.
Можна частину варення зпюрувати блендером, а можна все залишити так. Я варила кубиками, мені так більше сподобалось.
Варення вийшло оригінальне і цікавеньке, в міру солодке і одночасно з кислинкою, обсмажений мак теж мав кращий смак ніж зазвичай. Тільки маку в мене майже зовсім не було, на наступний раз попробую додати більше.
Попробуйте щось нове та смачне на своїй кухні !!!!!!!!!!
Яблучно-виноградне варення з лимоном і корицею 1 кг яблук 1 кг винограду 1 кг цукру 1 лимон 1 ч л кориці Яблука почистити, дрібно порізати , пересипати цуком і поставити на маленький вогонь варитися, помішуючи ,щоб не пригоріло. Виноград почистити від плодоніжок, перемнути і поставити на вогонь, проварити 10 хв , щоб добре віддав сік. Виноград протерти через сито, додати до яблук і варити 20 хв . Охолодити. Знову поставити на вогонь, додати змелений лимон і варити, помішуючи ще 20 хв. В кінці додати корицю і 3 хв прокип"ятити. Розлити в сухі ,чисті банки. Рецепт мій власний
А я виставляю на ваш розсуд свою роботу із серії "Повидєлувацця перед..."(колеги по роботі, гості і т.д). Не знаю як хто, але я дуже люблю коли охають, ахають, хвалять, а я потім кажу: та шо ви, то я просто так Цього року свої традиційні кабачки вирішили трохи прикрасити. . Таким чином можна робити і огірки.
Вибачайте за якість роботи та й кабаків вже нема. Рецепт на кабачки мариновані: На 5л води - солі 13 стол.ложок, цукру 25 ложок, оцту - 350 грам
-------------------- Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу і мудрість відрізнити одне від другого
Потрібно -9л. різаного тоненькими пластинками чищеного гарбуза -1л-1.5л цукру(якщо солодкий то 1л) -6-8 вишневих гілочок(помити,звязати) -лимонна кислота(по-бажанню і смаку) -2уп. персикового желе
Варити гарбуз з цукром та гілочками до повного розварення, потім вийняти гілочки а у варення додати персикове желе.ще поварити до загуснення. В кінці можна додати лимонну кислоту. Гаряче розкласти у сухі чисті банки, закатати та закутати у щось тепле до повного охолодження.Смачного! Рецепт від моєї сестри. виходить жовте, наче сонечко!
--------------------
у вас і у нас все буде гаразд!
Нам потрібно: 4 кг яблук, 1 кг цукру, 500 г цукерок"Корівка", 1/2 - 1 склянка води (залежно від яблук), 1/4 ч.л. лимонної кислоти.
Яблука почистити, нарізати і скласти в посудину. Додати воду, цукор і кислоту. Накрити кришкою і варити на середньому вогні 50 хвилин. Додати цукерки і проварити повидло до повного розчинення їх. Гарячим розлити в банки і закатати.