Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Хичини карачаєвські, смачна перепічка до будь якого столу
Канарейка
17 вересня 2012 14:13
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Хичини карачаєвські


Скажу я Вам, що це дуже смачно, в мене то блюдо їдять всі, навіть моє найменше дитя, коли в нього температура.



Отож, для цього нам потрібно :

0,5 л кефіру домашнього (тобто кислого молока)

850-1000г муки

1 ч. л. соди

150 г масла (для змазування хичин)

Для начинки :

3-4 невеличкі відварені картоплини

200 г сиру домашнього

100 г бринзи

1 пучок кропу

2-3 зубці часнику


І так, починаємо :

Хичини — смажені пироги із прісного тіста з картопляно-сирною чи м«ясною з зеленню начинкою.Національна страва карачаєвців і балкарців. Готуються легко і досить швидко. Дуже смакують як самостійна страва, так і доповнення до супів, борщу чи як закуска до святкового столу.

За своєю престижностю вони оцінювалися у карачаївців і балкарців по-різному, але всі їх різновиди були дуже популярними в народі. Вищою гостинністю господині хати в минулому вважалося запрошення «на хичини». Це одне з найпочесніших блюд в списку борошняних страв Карачаєво-Балкарської кухні. Будь-яке гуляння було просто немислимо без хичина. Трапеза без хичина вважається бідною, особливо без хичина м'ясного.


Приготування :

До кефіру додати соду і муки. Замісити еластичне тісто. Кількість муки може варіюватись від 850 - 1000 г залежно від якості і сорту. Протягом 8-10 хвилин після замісу покидати тісто об стільницю. Далі дати тісту 30 хвилин полежати і "подумати" над своє подальшою долею :lol: і розділити на шматочки . Я роблю так, чуть розкатую тісто як ковбаску, ріжу на колечка. Тепер берем це колечко, трішки його розпластуєм, на середину ставимо начинку кількістю не меншою, за об"єм тіста і защипуємо зверху вузликом.

Для начинки: картоплю відварити розім'яти як на пюре, додати сир доомашній, сир бринзу, посічений кріп + видавлені через прес 3 зубці часнику.

Розкачати тоненько перепічку(товщина — 5 мм) і випікати на сухій !!!!!!!!!!!!!!!сковороді з обох сторін.

З одного боку



з іншого




Ще гарячі хичини щедро змазати маслом, особливо краєчки перепічок (щоб не були сухими та твердими). Поскладати хичини на тарілку, прикрити накривкою. Можна куштувати, ламаючи на частинки чи розрізати на сегменти.



Це дуже смачно, попробуйте не пошкодуєте !!!!!!!!!
Рецепт з кукорами.
Перейти на початок сторінки
Христя
26 вересня 2012 19:35
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 476
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 736
Реєстрація: 15.07.2011

ICQ:--

Бали: 1951
Вопше бомба!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :winked: :winked: :winked:


Шкода,шо сфоткати не можу-накрився фотік трохи....ввечері не работаєт :crying: але то такоє......
Боже!!!!!!!!!!!Яка то смакота!!!!!!!!!!! :winked: Робила з картопляним пюре,дом.сиром,шпинатом і часничком - пальчики оближеш!!!!!!!!!!!!!!! З порції вийшло багатенно!!! Тісто дуже елестичне,тонесенко-тонесенько мені розкачалося......я довольна,короче :laughing:

Вискладувала їх в чугунну каструлю,обмотану фольгою,ше й накрила рушниками - гарячі вже 2год.Сподіваюсь,як муж прийде,ше не позимніють.....Він вапшє прибалдіє від тої смакоти!!!!!! :laughing: :p0714:

Мар"яша,дякую за рецепт!!!!! Дівчата,спробуйте- то абалдєнно смачно!!!!!!!!!!!! :winked: :love:

--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
Перейти на початок сторінки
Канарейка
26 вересня 2012 20:03
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Цитата: Христя
Мар"яша,дякую за рецепт!!!!! Дівчата,спробуйте- то абалдєнно смачно!!!!!!!!!!!!


Йой Христечко, то я вапше падсталом :laughing: , боюся вилазити, бо то Ти так мене нахвалила, я вся горю!!!!!!!!!!!!!!! :feel: :lol:

А, якщо чесно, то це дійсно дуже смачно, я відколи перший раз попробувала, відтоді постійно готую, мої вже всі понаїдались, то ми з малим хіба лопаємо.
Перейти на початок сторінки
Христя
27 вересня 2012 11:07
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 476
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 736
Реєстрація: 15.07.2011

ICQ:--

Бали: 1951
Цитата: Канарейка
бо то Ти так мене нахвалила, я вся горю!!!!!!!!!!!!!!!

Ну та шо хцеш!!!!!!!!!!!!! Як файне,то шо!!!!!! :smile: Ше йно,до речі,3шт.залишилось з вчорашнього вечора....Во! :winked:

--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
Перейти на початок сторінки
LiLu
Живу...Готую... Люблю ...)
31 жовтня 2012 21:46
Повідомлення #5


Одна така...
  • 51

Репутація: 730
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1225
Реєстрація: 19.08.2010

ICQ:--

Бали: 1275
Я не витримаюююю з тими хичинами твоїми! йой , яке то смачне шо ну , ну я немаю слів куроче, просто атпад :winked:


--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
Перейти на початок сторінки
Христя
31 жовтня 2012 22:32
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 476
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 736
Реєстрація: 15.07.2011

ICQ:--

Бали: 1951
Цитата: LiLu
яке то смачне шо ну , ну я немаю слів куроче, просто атпад

А я тобі казала!!!!! :laughing: :winked:

--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
Перейти на початок сторінки
ssaazzoonn
1 листопада 2012 08:18
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: 421
Група: Кондитер
Повідомлень: 1087
Реєстрація: 23.01.2012

ICQ:--

Бали: 963
Цитата: LiLu
йой , яке то смачне

аж менi захотiлося тих хичинiв !!! :laughing:
Перейти на початок сторінки
Канарейка
1 листопада 2012 11:30
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Цитата: LiLu
йой , яке то смачне шо ну , ну я немаю слів куроче, просто атпад

я рада що тобі сподобалось :wink:

Цитата: ssaazzoonn
аж менi захотiлося тих хичинiв !!!


попробуйте, я думаю що залишитесь задоволеними.
Перейти на початок сторінки
chajka
1 листопада 2012 13:36
Повідомлення #9


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1703
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1117
Реєстрація: 21.06.2012

ICQ:--

Бали: 5838
Канарейка
дякую за рецепт :a0a: , дівчата так тут розхвалили ті Хичини, що мусіла спробувати. Дууужеее смачнооо вийшло :winked: . Тільки от не могла їх так тоненько розтачувати як ти, начинка вилазити починала :bully: (хоч по рецепту 5мм товщина, то в мене десь так і було, але твої тоненькими виглядають), зато вони у мене такі рум"яні вийшли :smile:
Перейти на початок сторінки
лесик-лисик
1 листопада 2012 17:22
Повідомлення #10


Файна господиня
  • 51

Репутація: 695
Група: Кондитер
Повідомлень: 1089
Реєстрація: 3.11.2011

ICQ:--

Бали: 3166
ой так смачно виглядає, що прямо хочеться і собі покуштувати.
Перейти на початок сторінки
 
« · Пироги · »
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 20:54

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 53
Гостей: 41
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100