Хичини карачаєвські
Скажу я Вам, що це дуже смачно, в мене то блюдо їдять всі, навіть моє найменше дитя, коли в нього температура.
Отож, для цього нам потрібно :0,5 л кефіру домашнього (тобто кислого молока)
850-1000г муки
1 ч. л. соди
150 г масла (для змазування хичин)
Для начинки :3-4 невеличкі відварені картоплини
200 г сиру домашнього
100 г бринзи
1 пучок кропу
2-3 зубці часнику
І так, починаємо :Хичини — смажені пироги із прісного тіста з картопляно-сирною чи м«ясною з зеленню начинкою.Національна страва карачаєвців і балкарців. Готуються легко і досить швидко. Дуже смакують як самостійна страва, так і доповнення до супів, борщу чи як закуска до святкового столу.
За своєю престижностю вони оцінювалися у карачаївців і балкарців по-різному, але всі їх різновиди були дуже популярними в народі. Вищою гостинністю господині хати в минулому вважалося запрошення «на хичини». Це одне з найпочесніших блюд в списку борошняних страв Карачаєво-Балкарської кухні. Будь-яке гуляння було просто немислимо без хичина. Трапеза без хичина вважається бідною, особливо без хичина м'ясного.
Приготування : До кефіру додати соду і муки. Замісити еластичне тісто. Кількість муки може варіюватись від 850 - 1000 г залежно від якості і сорту. Протягом 8-10 хвилин після замісу покидати тісто об стільницю. Далі дати тісту 30 хвилин полежати і "подумати" над своє подальшою долею
і розділити на шматочки . Я роблю так, чуть розкатую тісто як ковбаску, ріжу на колечка. Тепер берем це колечко, трішки його розпластуєм, на середину ставимо начинку кількістю не меншою, за об"єм тіста і защипуємо зверху вузликом.
Для начинки: картоплю відварити розім'яти як на пюре, додати сир доомашній, сир бринзу, посічений кріп + видавлені через прес 3 зубці часнику.
Розкачати тоненько перепічку(товщина — 5 мм) і випікати на
сухій !!!!!!!!!!!!!!!сковороді з обох сторін.
З одного боку
з іншого
Ще гарячі хичини щедро змазати маслом, особливо краєчки перепічок (щоб не були сухими та твердими). Поскладати хичини на тарілку, прикрити накривкою. Можна куштувати, ламаючи на частинки чи розрізати на сегменти.
Це дуже смачно, попробуйте не пошкодуєте !!!!!!!!!
Рецепт з кукорами.