Сливово - шоколадне варення
Дуже смачне виходить варення зі смаком сливи в шоколаді, яке можна їсти просто так, наприклад з пахучим чаєм з чебрецем, додавати у різні печива і рогалики.
Ось і сам рецептик:
2 кг сливи будь-якої (головне щоб тверда) в мене венгерка
1 кг цукру
1 плитка доброго чорного шоколаду.
1/3 ч.л. лимонної кислоти (не обов'язково)
200 г вершкового масла
Сливу розділити на половинки і засипати цукром до появи соку (приблизно 2 год ), потім поставити на вогонь, довести до кипіння.
Так треба варити раз 5-6 на протязі 2 днів, тобто довести до кипіння і вимкнути газ. Вийшло гарне сливове варення з целенькімі прозорими сливами в сиропі.
Потім в останній раз варіння (поставила варити хвилин на 30), додала лимонну кислоту і шоколад кусочками, дала покипіти хвилин 5-10, потім додала масло вершкове і поварити ще 10хвилин.
Масло вершкове потрібно брати якісне.
Гаряче варення закрити в простерилізовані баночки.
Смакота, скажу я вам. Зберігається дуже добре(в мене 1 рік) роблю його вже 2 рік, правда я його чогось поставила до холодильника, але думаю можна і просто так в комірці зберігати.
Ось ті прожилки темного, це і є той самий шоколад, зі смаком якого я пропоную вам варення. Рецептик найшла в неті.