Сирник заварний від Lubany з лимонним курдом від MishelДля тіста:
150г масла м'якого
150г цукру
2 яйця
2ст. л. меду
2ч.л. розпушувача
4ст.л. сметани
500г муки
Замісити м'яке тісто, завернути в пльонку і поставити в холодильник на 1 год. Поділити на 6 частин для форми діаметром 28см. і випекти при температури 170 гр. до золотистого кольору.
Для крему:
1 кг творогу
200г масла
300г цукру
4ст.л. крохмалю
2яйця
Все перемішати, поставити на маленький вогонь і варити до густоти, постійно помішуючи. Спочатку маса буде рідкою, а потім почне загустати. Я додала сік і цедру 1 лимона.
Гарячу начинку викласти на коржі і залишити при кімнатній температурі на декілька годин, а потім забрати в холодильник.
Зверху залити лимонним курдом:
сік і цедра 2 лимонів
4ст л цукру
2 яйця
Сік, цедру і цукор добре нагріти. Окремо трохи збити яйця і маленькою струйкою вливати сік. Поставити знову на вогонь і варити ще 5хв.
Я думаю, що можна додати 100г масла, щоб курд застиг добре(масло варити разом з усім решту, такий крем є для торта "доктор Анке", перевірений)
Смачного!!!!!!!!!