Помідори з зубрівкоюКолишня однокурсниця завжди з дому( з Люботина) привозила до гуртожитка надзвичайно смачні помідори, смак яких запам"ятався на все життя. Пізніше, коли я відкрила для себе траву зубрівку( ту саму, на якій настоюють горілку), я спробувала відтворити смак"студентських "помідорів.
Не знаю, чи вгадала я з рецептом , але уже десятки років закриваю їх з такою приправою:
Кілька стебел зубрівки
гірка перчина
четвертинка чи пів солодкої перчини
і, якщо є, швидше для краси-кілька листочків зеленої петрушки(але небагато, щоб не змінювала смак)
Ну, а далі- як звичайно: двічі проливаю кип"ятком хвилин на 10-15, а потім прямо у банку сиплю
(у 3-л) по півчарки солі, цукру, оцту
Доливаю киплячою(!) водою, закручую і обов"язково(!) укриваю