Томатний соус
Потрібно:
- 10 кг помідорів
- 8 шт великих цибулин
- 1 кг цукру
- 6 ст л кам"яної солі
Помідори очистити від шкірки ( залити кип"ятком і злити, так краще знімається) . Перемолоти на м"ясорубці чи збити блендером разом з очищеною цибулею (блендером краще). Додати цукор і сіль, варити 3 годити на маленькому вогні.
Потім додати:
- 400 гр оцту
- 0,5 ч л кориці
- 1 ч. л паприки
- 3 ч л меленого чорного перцю
ще варити пів години.
потім розвести в 1 ст води 5 ст лож крохмалю і повільно влити, активно помішуючи, в каструлю з соусом.
Потім розлити по сухих простерелізованих баночках і закатати.
З ціїє порції получається приблизно 6-7 літрів соусу.