Вже начебто й пройшов сезон заготовок на зиму, але щось захотілося аджики з хроном, не вареної, яка містить багато вітамінів і служить як профілактика грипу. Отже, купивши вже майже останніх помідорів, приготувала таку аджику . Це рецепт із старого маминого записничка.
Аджика з хрону Потрібно взяти 3 кг стиглих помідорів
300 грамів хрону
300 грамів часнику
2 шт болгарського червоного перцю
1 шт гіркого перцю
З помідорів зняти шкірку (попередньо їх опустити на 10-20 секунд в окріп, а потім у холодну воду – тоді шкірка легко знімається) та перекрутити через м»ясорубку. Перець теж перекрутити через м»порубку, а часник пропустити через часничницю. Хрін потерти на тертці. Можна все збити у комбайні. Все ретельно перемішати і за смаком додати солі. Все аджика готова. Перекласти у сухі стерильні банки, закрити капроновими кришками і зберігати у холодильнику. Термін зберігання 2-3 місяці. Але так довго не зберігається, бо з»їдаємо на багато швидше бо смачна.