Гарбузова каша (рецепт з журнала)
1 кг гарбуза 2/3 склянки рису 1 цибулина 2 склянки води 2-3 ложки сметани 30% сіль мелений імбир
1. Гарбуз мию, обчищаю від шкірки й нарізаю невеликими шматочками.
2. Кладу шматки гарбуза в чавунець або сотейник, заливаю водою, доводжу до кипіння, солю й варю до м’якості (приблизно 5-7 хвилин), після чого товчу просто в начинні, не знімаючи з вогню.
3. Всипаю рис, перемішую й варю все разом на середньому вогні ще 10-15 хвилин.
4. Тим часом чищу цибулю й натираю її на тертці.
5. Викладаю цибулю в кашу, заправляю її сметаною, за потреби досолюю, додаю імбир. Можна для отримання пікантного смаку покласти жменьку родзинок.
6. Доводжу до кипіння, зменшую вогонь і варю 5-7 хвилин, щоб
каша загусла.
Знімаю з вогню, перекладаю кашу в гарний посуд і гарячою подаю до столу. Проте якщо дати їй настоятися 10-15 хвилин, вона буде ще смачнішою.