Як і обіцяла - викладаю рецепт сирника!
Сирник з вишнями Тісто:1 пачка маргарину ( я беру спред);
2,5 скл. борошна;
0,5 скл. цукру;
4 жовтки;
2 ст. ложки сметани;
1 пачка порошку до печива.
Замісити тісто і розділити на 3 частини. До однієї додати 2 ст. ложки какао. Одну білу частину тіста залишаємо, а дві кладемо в морозилку.
Сирна маса: Тут дозволю собі самодіяльність, тому, що в оригінальному рецепті лише 0, 5 кг сиру, 2 ст. ложки манки , одне яйце і пакетик ваніліну...
Я використовувала рецепт від іншого сирника.
Приблизно 1.5 кг свіжого сиру домашнього, не мокрого;
4 яйця;
1 скл. цукру;
2 пакетики ванільного цукру;
4-5 ст. ложок манки;
2 ст. ложки крохмалу;
100 гр масла (спреду);
цедра лимону (хто любить, я не даю).
Сир перемелюю на м'ясоробці. Жовтки збиваю в міксері з цукром та ванількою. Додаю до сиру жовтки, манку, крохмал та м'яке масло. В кінці легенько вимішую із збитими білками.
Розкачуємо біле тісто та кладемо у вистелену пергаментом та змащену форму. Поверх тіста - свіжі вишні, вимішані із меленими сухарями.
Тут також внесу поправку - я скористалася порадою Майєчки Шутенко і зробила, як вона радить у рецепті вареників з вишнями. Вишні посипала цукром і залишила на кілька хвилин (поки готувала сир). Тоді сік злила, вишеньки трохи відтиснула, перемішала із сухарями і виклала на тісто. Ще можна поміж ними класти горіхи, але я не мала.
Поверх вишень викладаємо сирну масу.
По ній тремо на буряковій терці темне тісто, яке стояло в морозилці.
4 білки збиваємо з 8 ст. ложками цукру. Коли зіб'ється, додати брикет кисілю ( я не давала, а додала 2 ст. ложки крохмалу).
Це викладаємо на темне тісто, а зверху натираємо тісто біле. Ну ніби все!
В мене дуже велика форма (десь 25х42 см), тому порцію тіста збільшувала десь у півтора рази. Сирник вийшов височезним!
Рецепт із маминого записника від її подруги. Дооовгенько лежав, аж поки дочекав своєї черги!