Полунично-м'ятний коктейль із шоколадом
1л. молока, 4-5 невеликих гілочок свіжої м'яти, 250-300 г. полуниць, 5 ст. л. цукру-пудри, 5 ст. л. какао, 3 ст. л. цукру, 2 ст. л. сметани.
Молоко закип'ятити з м'ятою. Настояти 5 хв. М'яту відцідити. Молоко охолодити. Збити його разом із полуницями і пудрою міксером (3-5 хв.) до стійкої піни.
Зварити шоколадну глазур. Для неї нагріти сметану, цукор і какао до повного розчинення цукру. Нанести охолоджену глазур на внутрішні стінки фужерів, малюючи так, щоб шоколад стікав по стінках згори до низу. Потім зверху налити коктейль і прикрасити листочками м'яти.
Смачного!
Рецепт із журналу "Рецепти господині".