Ілюструю
рецепт від oksana dПляцок польський з маком і яблуками
Тісто: 300 г борошна, 130 г маргарину, 2 жовтки, 100 г цукру, 2-3 ст.л. сметани, 1 ч.л. порошку до випічки.
Начинка : 5 яблук, 150 г цукру, 1 склянка маку, 2 жовтки.
Піна: 2 білки і 150 г цукру.
З складників замісити тісто, розкачати за розміром форми. Яблука порізати плястерками, додати цукор і залити 0,5 склянки води. Варити в сиропі, щоб змякли, відцідити рідину. Мак перетерти і додати до яблук, вимішати з жовтками. Викласти на тісто. Білки збити з цукром на круту піну. Викласти зверху на начинку. Пекти 40 хв. при 180 гр.
Цей рецепт я знайшла в журналі "Рецепти господині" ( від Галини Сайкевич).
Я пекла його декілька раз. Він є надзвичайно смачним і готується швидко (приблизно 30хв.).
Мої зауваження; всі продукти давала строго по рецепту, вийшло в мене тісто на форму 25*35см, пекла трохи довше, ніж 30 хв - приблизно 40-45, доки безе підсушилось.
Смачний і нескладний рецепт. Візьміть до уваги, дівчата.