В нас сливовий сезон:
пиріг із сливами
Тісто просте пісочне:
250 г борошна, 150 г маргарина, чайну лочку порошка до печива, 50 г цукру, сіль,ванілін, одне яйце. Замісити гладке тісто, при потребі - додати столову ложку сметани, розтачати за розмірами форми для випічки, утворюючи бортики. Денце можна посипати сухарями 1-2 столові ложки. Укласти сливи без кісточок стоячи, посипати їх цукром, корицею, горіхами. Випікати в нагрітій духовці 30-40 хвилин при 200С, але по часу - орієнтуватись на власну духовку.
картопляні гомбовці із сливами і медомТісто для гомбовців:
1 кг картоплі почистити, зварити, злити воду і розтовкти. Тоді додати сіль, 1 яйце, пів-літрову банку борошна. Замісити тісто, воно буде трошки липнути до руки - утримайтесь від того, щоб додавати борошно на заміс. Достатньо буде того борошна, що додасте потім на формовку кожного гомбовця.
Поставити кипіти воду з сіллю. Формувати гомбовці з тіста, накладаючи в середину по 2-3 почищені сливки і 0,5 ч.ложки цукру. Варити в киплячій воді. Подавати з медом, або з цукром, або - на свій смак.
сливові булочкиТісто - дріжджове
1 склянка теплої води (модна з молоком наполовину), 25-30 г пресованих дріжджів, 2 яйця, 70 г олії, сіль, 4 склянки борошна, ванілін. Місила мені хлібопічка на режимі "тісто". Потім просто зформувала булочки, закрутила і вони розстоювались - доки нагрілась духовка, хвилин 20. Випікати теж хвилин 25-30.
ще сливовий пирігА це трошки інший рецепт тіста, але теж часто зустрічається.
2 яйця, 200 г цукру, 150 г маргарину, 250 г муки, 1 порошок для печива (маленька пачка), підлити молоко (будь-яке, можна солодке, можна кисле) 100г. Порція на малий лист 20*25 (або може бути 25*30 - то буде трошки тонший. Накласти багато фруктів. Найбільш смакує навесні з черешнями.
Зверху можна присипати корицею, ванільним цукром до випічки, або після випічки.
Все , смакуйте, дівчата.
Але вже всі витрусили сливки з дерева - і наморозила, і насушила, і наварила, ще й пороздавала всім, хто хотів брати.
Починаються грушки...