Торт "Макове чудо"
Маковий корж:
2 яйця
1 ст цукру
1 ст сметани
1 ст маку
1 ч.л. амоняку
1,5 ст борошна. все вимішати, тісто повинно бути густиною, як сметана. Випікати при 175 С, 45 хв
Бісквітний корж:
1-ше тісто - 7 жовтків, 4 ст. л. цукру, 4 ст. л. борошна, 1 ч.л. розпушувача, 2 ст. л. оцту. Виливаємо на форму (розмір 22-35) і посипаємо сухим какао
2 тісто - 7 білків, 1 ст. цукру, 3 ст. л. борошна, з ст. л. крохмалу, 1 ч. л. розпушувача, 2 ст. л. оцту. Цю масу виложуємо зверху, на посипане какаом жовте тісто. випікаємо як звичайний бісквіт.
Крем: 2ст. л. кави, 1 скл. води, 5 ст. л. цукру, 3 ч. л. борошна, з жовтки, 300 гр масла. Заварити каву, до теплого напою додати жовтки, цукор і борошно, і на маленькому вогні довести до загустіння. Коли трохи остине, збити з маслом.