Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Креми, Сирний крем на желатині від Нінок
нінок
2 червня 2012 13:30
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 900
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 923
Реєстрація: 26.12.2011

ICQ:--

Бали: 2892
Сирний крем на желатині
смак вершковий(смак сиру майже не відчувається)

На порцію для середнього торта (21 см тортівниця) потрібно
сирна маса 500гр
стакан цукру
желатин -1 пачка( 25 грам)
2 яйця (середні )
ванільний цукор 2 маленьких пачки або 1 польска велика (16 гр)
масло 125 гр (не спред)

Приготування
Розтираємо жовтки з цукром(цукру скільки ввійде) + ванільним цукром
Додаємо мяке масло і ще раз добре розтираємо,добавляємо ще цукор стільки , щоб у склянці лишилось тільки для 2ох білків і ще раз розтираємо- відставляємо.
Желатин заливаємо горячою(майже кипятком) водою 20-30 мл , чим поменше , напротязі 10 хв помішуємо добре до однорідності.
Білки збиваємо з цукром до "стоячих піків".
До сирноі маси добавляємо жовткиз маслом і добре перемішуємо.Стараємось ще трохи підбіти міксером., особливо не збивається- то нормально.

Тепер заключна стадія- робити треба тут швидко, бо маса "тугішає".
До сирноі маси (з маслоі жовтками) струйкою вливаємо ще теплий жеклатин , одночасно збиваючи міксером , продовжуємо збивати до повного розчинення цукру. Тепер додаємо збитий білок порціями - дуже уважно , НЕ ВЕСЬ ЗРАЗУ І НЕ МІКСЕРОМ , вручну просто перемішуєм знизу вверх, так щоб не пошкодити структуру збитих білків. Бо по рецепту потрібно 1,5 білка, якщо маса достатньо густа і "пухнаста" - то більше білка не даємо. Сирний крем ТРЕБА ОДРАЗУ мазати на торт - бо швидко густіє і негарно буде накладатись. Це фотка тільки но зробленого крему, якщо мазати на корж- текти не має, гарно триматись .Коли постоіть 3-4 год в холодильнику- то виглядає як "плотний"крем, а ріжеться , як суфле.

МОІ ПРИМІТКИ
Найкраще для цього крему підходить сирна маса Президент 9% (пробувала і домашній, 2 рази перемелювала , і магазинний, і сама відігрівала), якщо домашній- то такий трохи недогрітий , як густий кефір , тоді структура крему буде вершкова, а не виражено сирна.

Беру желатин Мрія , бо йде якраз пачка .
Масло треба нормальне, не обовязково найдорожче.
По цукру порція 1 стакан (вибачаюсь, досі не важила) - то смак в міру солодкий , несильно, потім собі кожен скоректує.
Найважливіше в приготуванні
-добре ротерті "стоячі " жовтки
- добре збитий білок
-добре вимішаний желатин -бажано теплий , краще буде крем виглядати.
Цей сирний крем файно пасує с консервованими персиками (добре зцідженими)- пропитую бісквіт сиропом з персиків + кладу тонко крем + порізані персики+ накриваю кремом повністю + корж і т.д. Тоді в розрізі гарно виглядає, краще ніж просто перемішаний.
Крем почула від знайомоі(то з польского "сирника на зімно") , сама трохи позмінювала , щоб підходив під бісквіт +персики.
Перейти на початок сторінки
KotMarta
2 червня 2012 22:43
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1203
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 680
Реєстрація: 25.11.2010

ICQ:--

Бали: 3008
нінок,
Дякую за крем :wink: , виглядає дуже смачно
Перейти на початок сторінки
Яілатан
3 червня 2012 12:22
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1213
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1173
Реєстрація: 23.11.2011

ICQ:--

Бали: 3848
Мені теж сподобався, єдине, що я маю трохи страх перед сирими яйцями, особливо дітям. Але це мої заморочки, я його всерфвно спробую.
Перейти на початок сторінки
нінок
3 червня 2012 12:48
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 900
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 923
Реєстрація: 26.12.2011

ICQ:--

Бали: 2892
Цитата: Яілатан
що я маю трохи страх перед сирими яйцями

Те саме в мене , просто я ще раніше (десь 2 роки тому) почала робити тірамісу. А там по рецептурі тільки сирі яйця ... Трохи вже привикла, крем добрий і основне , що не особо виражений сирний смак, а більш вершковий. В мене знайомі, знаючи мою "любов до марскапоне" - то всі думають , що я йогоз марскапоне роблю. То стараюсь робити свіжим торт , і яйця магазинні , бо на базарі навіть не знаю, чи свіжі...В багатьох кремах, особливо європейських - ті збиті білки є підставовою частиною для більшості кремів , бо гарну "пухнасту" структуру крему надають. Ото так, крем хороший,а мінус -то сирі необроблені яйця.Поки ще не найшла чим гідно його замінити, щоб не переживати. :smile:
Перейти на початок сторінки
Яілатан
3 червня 2012 17:34
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1213
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1173
Реєстрація: 23.11.2011

ICQ:--

Бали: 3848
нінок,
Я з тобою цілком згідна. Я якраз сьогодні робила тірамісу, правда з марскапоне. Крем чудовий шкода, що дорогий :crying: я десь читала, що ніби можна брати замість курячих перепилині яйця, хоча мене беруть сумніви і тут)))
Перейти на початок сторінки
maryana
4 червня 2012 15:15
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 249
Група: Кондитер
Повідомлень: 545
Реєстрація: 24.11.2011

ICQ:--

Бали: 1105
нінок,а я прийшла вже з "подякою" за суперський крем!!!Вчора робила тортик на ДН похреснику.Хотіла спочатку зробити сирний крем від Марічки,але тут якраз вчасно ти виставила свій рецептик і я його випробувала.Крем просто БОМБА,такий смачнющий що просто не передати словами.Я робила з домашнього сиру(і яїчка теж домашні)))),спочатку його "збила" в блендері і він став ніжний без крупинок,а потім вже робила крем з нього.Велике,велике дякую за супер смачний крем.Фото правда немає,бо я дуже спішила-думала вже в гостях сфоткаю,а там зовсім забула,бо діти налетіли почали ділити кому яку прикрасу...то я навіть не маю фотки прикрашеного тортика :recourse:.Впевнена що буду робити крем ще не раз,тому фото ще буде....

--------------------
Кохання. Сміх. Життя. Без перших двох третє не існує.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
4 червня 2012 17:19
Повідомлення #7


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Яілатан
я десь читала, що ніби можна брати замість курячих перепилині яйця, хоча мене беруть сумніви і тут)))


Температура тіла перепілок більше 40 градусів, тому їм та їхнім яйцям сальмонелльоз не страшний. Єдина проблема - розділити яйко, бо шкарлупа дуже тоненька і розламується в руках.
Я для таких випадків купляю домашні яйця.
Перейти на початок сторінки
yaarysya
7 червня 2012 14:38
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 925
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 394
Реєстрація: 1.01.2012

ICQ:--

Бали: 2348
Цитата: maryana
нінок,а я прийшла вже з "подякою" за суперський крем!!! Крем просто БОМБА,такий смачнющий що просто не передати словами.

Погоджуюся на всі 100%
Нінок, я теж дякую за чудовий рецептик :1f7: Мені крем дуууже сподобався.Сир купила домашній, але дуже добрий без крупинок і ще як і maryana збила спочатку його блендером, яйця теж брала домашні. Ще раз дуже дякую!!! :b5a:
Перейти на початок сторінки
Galina_Nedomirko_
24 червня 2012 19:25
Повідомлення #9


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1330
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1140
Реєстрація: 12.12.2011

ICQ:--

Бали: 4609
Ніночко,вже випробувала цей крем,супер.Смакота,гарно тримає форму,дійсно як суфле.
Робила з домашнього сиру,подвійну порцію,бо бісквіт пекла у формі 30 см в діаметрі.Вийшов чудовий високий торт,всередину додала полуницю.
Дякую !!!!!! :a0a:

Перейти на початок сторінки
Pito4ka
27 жовтня 2012 04:12
Повідомлення #10


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1284
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1583
Реєстрація: 25.08.2011

ICQ:--

Бали: 3426
Цитата: Яілатан
маю трохи страх перед сирими яйцями

І я маю, тому обов"язково мию яйця губкою для посуду, а іноді ще й содою чищу, бо вся гидота - на шкаралупі, в середині її немає. А щоб не попала ніяка бактерія ні у білок, ні у жовток - треба гарненько вимити яйце зверху, а тоді вже бити яйце

Нінок, хочу спробувати з бісквітом та персиками - цієї порції вистачає на один прошарок чи на два? Діаметр - десь 21-24

--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Перейти на початок сторінки
 
« · Креми · »
Быстрый ответ Відповісти




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 14:35

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 75
Гостей: 72
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100