Тісто:
7 яєць
1 скл. цукру
1 скл борошна
2-3 ст. л. какао
1 ч.л. соди погасити оцтом
Білки збити з цукром. Додати розбиті жовтки. Потім додати просіяне борошно, какао і соду - легко вимішати.
Масу вилити у змащену жиром тортівницю і спекти корж ( я застеляю ще пергаментний папір).
Коли охолоне, вийняти з форми і гострим ножем зрізати верхню частину коржа. Акуратно вищипати усю м`якушку, залишити тільки низ і боки.
Крем:
1 банка згущого молока ( я беру білоруську або з хлопчиком і варю 1,5 години).
400 г масла (можна і 300 дати)
Масло збивати міксером і по ложці додавати зварену і охолоджену згущонку.
Начинка:
1 літрова банка вишень у власному соці
250 г горілки
Сироп з вишень злити і вишні залити горілкою на ніч.
1 скл. маку запарити і розтерти ( в оригіналі без маку, але останні рази роблю з маком - виходить суперсмачно).
1/4 частину крему залишити.
Решту крему вимішати з м`якушкою, вишнями і маком.
Корж трошки пропитати злитою з вишень горілкою з сиропом. Масу викласти у корж. Поверх шар крему, що ми залишили. І накрити зрізаною раніше верхньою частиною коржа. Полити шоколадною помадкою.
Помадка:
100 г масла,
2-3 ст.л. молока
2-3 ст.л. цукру
2-3 ст.л. какао.
То тільки писати довго і багато, а робиться все швидко. І з маком - дуже смачно, хоч і не звично. Багато разів пекла цей торт.
Фотки нема. Буду пекти - то зроблю і Вам покажу... Смачного!
Не знаю, чи є такий рецепт на форумі. Написала - на прохання коліжанок-дрімфудчанок.