Картопляна фокаччаЦей рецепт запримітила в блозі Л.Іванової давненько, все збиралася, та якось руки не доходили. І ось , нарешті, відважилась.
3 картоплини (г 150) зварити в кожушку, почистити, розім"яти ( я гарячою натерла її на найдрібнішу тертку)
долити 150 г молока
0.5 чайн. лож.цукру
25-30 г дріжджів ( у рецепті 1 г сухих)
2 ст. лож. оливкової олії
сіль
Замісити тісто м"яко. Добре вимісити!!!!Скатати кулю, зробити на ній хрестоподібний надріз (не знаю, навіщо, але зробила це за рецептом) і поставити на годину в тепло.
Тісто, що піднялося, ще раз вимісила, розкатала товщиною 1.5-2 см, виклала на змазаний протвень, накрила і поставила підходити десь на півгодини. Потім потикала пальцем "ямки" ,верх змазала оливковою олією, посипала кам"яною (крупною, бо в рецепті- морською) сіллю, притрусила розмарином. Хвилин 10 пекла при 200 градусах, потім допікала при 180.
Як же сьогодні в моїй хаті пахне хлібом!!! Ніжним, м"яким, з хрусткою скоринкою. От не знаю тільки, що ввечері скажу чоловікові, бо
... її майже не залишилось