Цей рецепт я знайшла десь в Інтернеті, так як я великий любитель риби у любому вигляді, то записала, а тепер і спробувала приготувати. Рибка вийшла смачна та ніжна.
Отже,2 середні скумбрії (або філе з 2х рибин,)
2-3 ст.л. солі
1/2 ч.л. меленого коріандру (за бажанням, я давала)
Маринад
1 середня цибулина
2-3 ст.л. соняшникової олії
1 ч.л. яблучного оцту
1/8 ч.л. сухої меленої гірчиці (за бажанням)
поліетиленовий пакет
1. Рибки почистити (відрізати голову, хвіст, , видалити нутрощі, кістки), розділити на філе.
2. Кожне філе добре посолити, посипати коріандром, скласти рибку в пакет і ретельно загорнути, максимально випускаючи повітря. Покласти пакет в якусь посудину, залишити на кілька годин при кімнатній температурі, на ніч поставити в холодильник.
3. Засолене філе розділити на шматочки, додати покраяну півкільцями цибулю і залити олією з оцтом(я оцту не давала) та сухою гірчицею(теж не давала). У рецепті пише, що можна одразу подавати до столу або залишити промаринуватися на кілька годин, у мене маринувалась ще цілий день, бо одразу вона сирувата(для мене), а промаринована стає м'якою і смачною.
СМАЧНОГО!