Баварський шоколадний торт з малиновим мусом
Пекла я вчора ось такий тортик. Він нам сподобався, можливо і вам комусь приглянеться))) Викладаю оригінальний рецепт, там все виміряно в американських чашках, я так розумію в них така одиниця виміру, як в нас стакани. В дужках я перевела для більш зрозумілих нам одиниць. Кому як зручно, можливо я десь і помилилась, але робила так:
Склад:1/3 чашки муки (43г);
1/3 чашки кукурудзяного крохмалу (43г);
1/4 чашки какао (32г);
3 яйця;
3 жовтки;
3/4 чашки цукру (150г);
чуть солі.
Сироп:1/4 чашка цукру (150г);
1/3 чашка води (80мл);
1/4 чашки малинового лікеру (60мл);
Ганаш:
[left]1/2 чашки вершків 30% (120г);
126гр шоколаду;
2 ст.л. масла.
Малиновий мус:
336 гр. свіжої малини або мороженої;
3/4 чашки цукру (150гр);
1/3 чашки малинового лікеру (80г);
12 г желатину;
2 чашки вершків (480гр);
Приготування:Просіяти муку, крохмал, какао. Збити на водяній бані, яйця, жовтки, цукор і сіль біля 3-4хв, слідкувати , щоб вода не кипіла і дно миски не діставало до поверхності води. Зняти з бані і ввести сухі інгредієнти в 3 етапи, оборежно перемішуючи. Випікати приблизно 30хв, при t 180гр. Форма d 22 см. Остудити, розрізати на дві частини.
Сироп. Воду з цукром закип'ятити, зняти з вогню, охолодити і добавити лікер.
Ганаш: Закип'ятити вершки, зняти з вогню, додати шоколад. все добре перемішати, і охолодити хв.3. Після цього ввести масло.
Малиновий мус.Змішати малину і цукор і довести до кипяння, варити на невеликому вогні біля 10хв. Зняти з вогню і перетерти через сито. Желатин замочити малиновим лікером, дати набухнути і розігріти на водяній бані, після чого ввести його в малинову суміш. Дати трошки охолонути. Тим часом збити вершки і акуратно ввести їх в малинову масу.
Зборка:Розрізати бисквіт на дві частини. Одну покласти в форму d25см.
Пропитати половиною сиропу.
Збити трошки ганаш і викласти половину на бисквіт.
Зверху ганаша, половину малинового мусу.
Покласти другий бисквіт і все повторити.
Готовий торт в холодильник на 2 години.
Зверху можна прикрасити свіжою малиною і шоколадом.
Рецепт взятий з сайту http://www.forum.u-samovara.ru.
Мої зміни:Я не дуже люблю бисквіти, де є наполовину крохмал з борошном(мені чомусь чути в тісті), тому крохмалу дала 30гр, решту борошна. В тісто ще дала 0,5 ч.л. порошку(для надійності). Оскільки малинового лікеру я теж не мала (в нас в супермаркеті він коштує близько 100грн, чесно кажучи пошкодувала), тому замінила малиновим сиропом плюс коньяк або горілка. Вершки в мусі робила на половину з сметаною. І желатину дала більше, оскільки малина в мене вже була перетерта з цукром і я її практично не варила, просто довела до кипіння. Чомусь мені не зовсім зрозуміло для чого варити фрукти 10хв, ну це так імхо)))
Фото сиропу:
Нам тортик сподобався, я дкмаю можна робити його з різними фруктами.
P.S. Написала багато, можливо зайве, але надіюсь зрозуміло)))
Смачного!!!!