Терти старі із шкіркою, тому що в них більше соку.А на смак???? навіть не знаю як передати)))свіжоконсервовані ))) і дуже часником пахнуть. В минулому році трохи були не смачні,бо огірочки були вже завеликі.І саме головне,розсіл має покрити всі огірки
В моєму рецепті 100 г солі, а я в цьому році замінила на 2 ст.ложки з верхом (це приблизно 2/3 стограмового стаканчика) для тих хто не любить дуже солоне.
Дівчатка, хочу поділитись, як можна закрити на зиму буряки. Після збирання урожаю завжди залишаються маленькі бурячки, викидати жаль, а довго не постоять - зів'януть. Коліжанка порадила мені один рецепт, я спробувала - сподобалось і вже декілька років закриваю. Дуже вигідно: чи до борщу, чи до салату. Відварити бурячки, почистити і скласти у банки (я використовую 0,5л.). Додати перець горошком, лавровий листок і залити горячим маринадом. Маринад: на 5стаканів (200г) води - 1ст.оцту(я даю чуть меньше); 1ст.цукру; 2ст.ложки солі. Стерилізувати 15хв.
На дно стерелізованої банки кладемо часник порізаний пластинками, лавровий лист, чорний перець, зелень. Зверху кладемо помідори. Залити кип'ятком із чайника. Дати постояти 10 хв, воду злити. В кожну банку покласти 0,5 ч.л. лимонної кислоти і залити маринадом: на 1 л води 1 ст.л. солі 2 ст.л. цукру Закривати банки кришками і закутати для охолодження. Смачного!
--------------------
Говоріть людям приємне. Навіть тим, які не вміють усміхатися. Надійка Гербіш
Не знаю, чи будуть у нас цієї осені гриби, але десь же йдуть дощі, хтось ходить на тихе полювання. Тому пропоную дуже смачний і вже двічі мною випробуваний рецепт ( від Лєщенко Т.І.)
Грузді пошкребти, добре помити, залити холодною водою і міняти її тричі на день, щоб вийшла гіркота, (з моєю роботою це не виходить, то міняю двічі на день) -три дні. Третього дня закип"ятити дуже солону воду, опустити в неї промиті вимочені грузді і варити 20-30 хвилин. затим грузді дістати, складати в емальовану або скляну посудину (каструля? банка?) вниз шляпками- ніжками догори.Перекладати листям чорної смородини, зеленим кропом, лавровим листям, духм"яним горошком.Зверху покласти гніт або, якщо в банці, закрити тугою кришкою. Я зберігаю їх у холодильнику. Днів за 10 гриби готові. Дістаю з посудини по потребі гриби, промиваю, ріжу, додаю олію, оцет, цибулю ( а чоловік ще й ніжно шепче :"Охолоджену горілочку"), притрушую зеленню. Залишаються білі, опеньки, маслюки. Але жодного разу не залишилися грузді
200 г моркви, 170 г петрушки і трошки кропу, 400 г цибулі, 600 г солених огірків, 170 г перлової крупи або рису, 180 г олії, 700 мл розсолу із огірків. Попередньо зварити крупу і процідити. В каструлю наливаємо олію, додаємо натерту на грубій терці моркву, нарізану кубиками цибулю, дрібно нарізану зелень. Все це тушити до готовності. Огірки нарізати кубиками (бажано їх почистити). Коли в каструлі втушиться все, наливаємо розсіл із огіріків, додаємо огірки і крупу. Тушимо все 15-20 хв. Гарячим накласти в стерильні банки і закатати. Вихід: 6 банок по 0,5л.