Починаються осінні холода, отже, нам потрібна "зігріваюча" їжа. Пропоную вам страву з угорської кухні (вона вимагає досить часу, якшо робити її по всім правилам) в спрощеному варіанті , так щоб в нас іще залишився час для відпочинку і для спілкування на форумі.
БОБ-ЛЕВЕШ - густий суп із квасолі.
Замочимо попередньо і зваримо 2 стакана квасолі майже до повної готовності. Воду не зливаємо, лишаємо на тихому вогні.
Піджаримо окремо 3 цибулі до золотистого кольору
тоді додаєм столову ложку червоного солодкого перцю (папріка). Майже в кожній угорській страві вона використовується.
Активно перемішуємо, не знімаючи з вогню, поки не відчуємо приемний запах гарячої смаженої папрікі. Це триватиме недовго, 1-2 хвилинки.
До цибули додати нарізану вітчину - 300 грамів, можна ще додати будь-які копченості - 100-150 грамів (у мене без них), обсмажити злегка цибулю з мясом і відправити то все до квасолі.
Дати закипіти, тоді додати стакан сметани, знов дати закипіти
Бачите- який колір отримуємо завдяки червоному перцю і зовсім без використання томату!
тепер залишилось додати зелень, можна любу - базілік зелений,червоний, петрушку,кріп,фенхель, і роздавити 2 зубчика часнику. Ще раз довести до кипіння і подавати!
Смачного, дівчата!