Чоловіки в захваті! Для фаршу:
курячий фарш - 600 гр
свинний фарш - 400 гр
яйця - 1 шт.
сметана - 3-4 ст. ложки
хліб бородинський - кілька скибок
цибуля - 1 дуже велика або дві середні
картопля - 4 середні клубні
часник - 4 зубчики
Начинка:шампімньони - 300 гр
цибуля - 1 середня
сметана - 1 ст. ложка
масло вершкове - 30гр
борошно - за потребою
Отже цитую рецепт:Спочатку готуемо начинку. Дуже дрібно нарізаємо гриби і цибулю, піджарюємо на скофородці. коли зявиться золотавий колір - додаемо трохи води у сковорідку і сметану, закриваємо кришкою, робимо вогонь тихіше, доки вода не википить. за кілька хвилин до готовності у гриби додаємо вершкове масло. відставляємо їх вихолонути.
Тепер перейдемо до фаршу. Картоплю, цибулю, часник перекручуємо у мясорубці. я використовую готовий фарш, тому додаю його окремо. якщо у вас ціле мясо - звісно, перекручуємо і його. раджу вибирати досить пістне, так, як страва і так виходить більш ніж жирною
Хліб перетираємо зі сметаною. котлетки виходять набагато ніжніші, ніж на молоці, а запах бородинського хлібу дуже приємно підкреслює запах грибів. додаємо хліб зі сметаною до фаршу. потім вбиваємо у фарш яйце, солимо, перчимо за смаком.
Тепер, коли фарш і начинка готові, насипаємо на дощечку побільше муки - так фарш "нерозлізеться". трохи розправляемо його пальцями, змоченими у воді (щоб не брався за пальці) і у середину кладемо 1-2 чайні ложки грибів. завернули і викатали у борошні так, щоб отримався добрий круглиш. одразу кладемо на розпечену сковорідку з рослинною олією! Смажемо з обох сторін.
Смакота!
Як комусь буде погано зрозуміло, по рецепту питайте, бо ж погано вмію розповідати))