Сторіночка для починаючих Дівчатка,пропоную Вашій увазі прекрасний перепис смачної Пасочки для мододих господиньок,для тих хто хоче спекти перший раз
(точний рецепт,легка у приготуванні)
ПАСКА Святкова(від Тетяни Величко с.Пилиповичи Київської обл.)
0,5 л. молока
50 гр.дріжджів
350 гр.цукру
щіпка солі
5 яєць
200 гр. вершкового масла
50 гр.олії
ванільний цукор
родзинки за бажанням
терта цедра апельсину чи лимону
борошно вищого гатунку-1кг 250грПриготуванняДріжджі розтерти з однією столовою ложкою цукру і 1 ч.л. борошна;
Молоко підігріти і додати дріджджі,поставити посудину з розчиною в тепле місце на 40 хвилин,накривши рушничком;
Коли опара підійшла -на поверхні розчини з"явиться гарненька пухнаста"шапочка",-
додати сюди:яйця-збиті з цукром,збивати міксером до побіління маси
розтоплене вершкове масло і охолоджене
олію
ванільний цукор,терту цедру лимона 0,5 ч.л.
родзинки
Старанно перемішати і замісити м"яке тісто,поступово підсипаючи борошно,просіяне через сито.
Накрити посудину з тістом рушничком і поставити у тепле місце на 1,5 години.
Кожні 30 звилин-обминаємо тістечко,всього-3 рази
Коли тісто підійде третій раз-розкладаємо його на 1/3 об"єму по формочках ,змащених олією і застелених промасленим папером.
Накрити формочки з тістом рушником, і даємо підійти нашим Пасочкам на 3/4 висоти.Змастити жовтком і ставимо випікатися на 1 годину при 180"
Спечені Пасочки дістати з формочок і накрити паперовою серветкою
Паски на смак-надзвичайно смачні і солодкі.
Хто з дівчаток ще не пік Пасочку сам,спробуйте цю ,Вам сподобається!
СекретЩоб Паски довго залишалися свіжими-додайте до тіста 1 ст.л. звареної манки,-перевірено ,стовідсотково!Порада*Розрізані Пасочки зберігайте закутаними у харчову плівку!!!!
*Кожну Паску раджу також загорнути у харчову плівку.Зберігає свіжість до 2х тижнів.