БЛАНМАНЖЕХочу запропонувати дуже смачний французький десерт, рецепт якого дала мені двоюрідна сестра, а та в свою чергу, коли навчалася у консерваторії, переписала його у своєї викладачки Іноді хочеться чогось смачненького, та швидкого в приготуванні. Він є досить легким, ніжним на відміну від тортів та пляцків. Добре пасує до кави.
Для цього потрібно:
1 стакан рису добре промити і положити в киплячу воду і проварити рис до пів готовності.
Потім добре промити і залити 600-700 мл киплячого молока. Додати 1стол лож цукру.
Варити до готовності.
Потім процідити добре рис щоб був розсипчастим. Не промивати водою
Коли вистигне змішати промитим та пропареним ізюмом. Вимішати і викласти на тарілку, зверху щільно викладаємо консервовані вишні у власному соку.
Беремо 1 стакан сметани або вершків і збиваємо з цукром, додаємо ванілін.
Зверху на вишні викладаємо сметанний крем. По своєму бажанню прикрашаємо фруктами. Смачного!