Запечений лосось під вешковим соусом з черемшою (рецепт авторський)
Нам потрібно:
1-2 філе лосося
1 невеличка цибулина
пів пучка черемші
3 ст. л. вершків (або сметани)
соєвий соус, 1/2 лимона
сіль, перець, спеції базилік і мята
Філе лосося зі шкірою маринуєм в соєвому соусі, лионному соці і зверху притрушуємо дрібно півкільцями порізаною цибулькою. Даєм 10 хв. промаринуватись.
Ти часом нарізаємо черемшу - на дрібно, чуть підтушуємо на маленькому вогні на олії, додаємо базилік і мяту. Все це заливаємо вершками.Через кілька хвилин соус готовий.
Лосось перекладаємо на вогнетривкий посуд в якій він буде запікатись, чуть крапаємо олії. Ставими в духовку на 10 хв на 200с - конвекція. Після 10 хвилин виймаємо лосося, зверху поливаємо його вершково-черемшовим соусом і ще в духовку на 5-10 хвилин
Чекаєм. Витягаєм, смакуєм. Рибка надзвичайно ніжна, соус з черемшою, базиліком і мятою надає їй надзвичайного і оригінального смаку і аромату.
Мій експерименнт на кухні вдався!!!!!!!!!!! Смачного!!!!