Цей цікавий рецепт булочок я знайшла на форумі carina-forum.com. Булочки готуються легко, до складу входять прості інгредієнти, тому сміло рекомендую вам їх спекти вдома:
Плюшки з цибулею та маком
Інгредієнти:600 г борошна;
10 г сухих дріжджів;
1,5 ст. л. цукру;
1 ст. л. солі;
1 ст. л. вершкового масла;
370 мл. води;
2 ст. л. маку;
+
1 велика цибулина;
1 ч.л. цукру;
1 ч.л. солі;
1 ст. л. олії;
щіпка чорного перцю;
+ 1 жовток з 1 ст. л. води для змащування;
Готуємо:1. Дріжджі розводимо в теплій воді з цукром та ставимо настоюватись 10 хв.;
2. По трохи просіюємо борошно, замішуємо тісто, в кінці додаємо масло та сіль. Все ретельно вимішуємо протягом 8-10 хв. Тісто виходить м'яким та еластичним;
3. Тісто викладаємо у посудину, накриваємо харчовою плівкою та ставимо на 1,5 години підходити;
4. Тим часом обсмажуємо на сухій сковорідці мак. Ріжемо цибулину півкільцями і посипаємо цукром;
5. Тісто розділяємо на 15 частин, формуємо кульки і ставимо ще на 15 хв. підростати;
6. Кожну кульку формуємо в плюшку, стаканчиком посередині робимо заглиблення та проколюємо декілька разів вилкою;
7. Якщо цибуля пустила сік то обережно його зливаємо, додаємо олію, сіль та перець, перемішуємо;
8. Жовток розводимо з водою та змащуємо верх булочок;
9. В центр кожної плюшки викладаємо цибулю, зверху посипаємо маком;
10. Випікаємо булочки в добре розігрітій на 220 гр. духовці 13-15 хвилин: