Печу цей тортик вже десь разів з 5. Рецепт знайшла на кукорамі, так він мені сподобався, так припав до душі (вірніше до рота
) своєю кислинкою від яблук і водночас солодким від гарбуза,та ще й в шоколадній обгортці.Тому хто ще має гарбузи та яблука виставляю рецепт для всенародного куштування і обговорення.
Шоколадний торт- пиріг, з яблучно - гарбузовою начинкою
4 яйця
180 г масло (я давала маргарин)
1 1\2 склянки (склянка 250 мл) муки
4 ст.л. какао темне
1 ч.ложка сода харчова
лимонна кислота — щіпка
1 ч.лю порошку для випічки
2\3 склянки цукру
2 пакети по 40г (на 0,5 л рідини) пудинг ванільний
700 мл йогурту апельсинового
1 ч. ложка кориці меленої
2 шт кисло-солодкого яблука
150 г вареного гарбуза
1 ст.л. апельсинової цедри
В йогурті розмішати пакетики з пудингом,додати корицю і поставити на вогонь, постійно помішуючи. Довести до загустіння (1 хвилина після закипання).У йогуртовий пудинг додати почишені і порізані скибками яблука, порізаний скибками варений гарбуз, апельсинову цедру.Для тіста яйця збити з цукром. Поступово додавати борошно,змішане з какао,содою, лимонною кислотою і порошком для випічки. В кінці додати розтоплене масло. На дно змащеної форми вилити половину тіста. Зверху- пудингово-йогуртову заливку.На заливку вилити решту шоколадного тіста. Випікати 40 хвилин при 200*С. (Я пекла трошки більше - то вже яка в кого духовка)
І розріз-дуже пухка шоколадна основа з ніжним-ніжним прошарком.