Циганська Дорога
Тісто: 2 яйця збити із 200 гр. цукру. Додати 6 ст.л. холодної кип'яченої води, 1 ч.л. амоняку, 2 стакани (об'єм стакана 200 мл.) муки і:
- 1 стакан меленого маку - 1 корж;
- 1 стакан подрібнених горіхів - 2 корж;
- 100 гр. тертого чорного шоколаду та 2 ст.л. муки - 3 корж;
- 100 гр. кокосової стружки - 4 корж;
- 2 ст.л. какао - 5 корж.
Прямокутну форму змастити маслом і застелити папером.
Випікати при температурі 180 гр. Цельсія 20 хвилин.
Крем:Зварити 2 літри ванільного пудингу (4 пачки). Збити 500 гр. м'якого масла і по одній ложці додавати пудинг. Щоб збивати було легше, розділити на дві порції. Додати лимонну цедру подрібнену та 50 - 100 мл. (за бажанням) лимонного лікеру (Лимончелло).
Краї коржів краще обрізати/0.5 см/.
Коржі розрізати по товщині, щоб із 1 коржа вийшло два тонких. Тонкі коржі/по довжині/ розрізати на 2 - 3 смужки, в залежності від того якої висоти торт Ви хочете отримати. Отже із одного коржа ми отримуємо 4 - 6 смужок. То ж, з п'яти коржів маємо отримати 20 - 30 смужок. (Варіант із тридцятьма смужками на фото). Викладаємо всі смужки на стіл, почергово по одній з кожного коржа, та змащуємо їх кремом. Скрутити одну смужку в рулет, накласти на іншу і накрутити її на рулет. Викласти на середину підносу та почергово обкладати різними смужками. При розрізанні візуально коржі вертикальні - дуже ефектно. Верх торта вирівняти ножем - зрізати виступи коржів, якщо вони є.
Прикрасити можна за бажанням - широке поле для фантазії .Для прикрашання збити 200 гр.масла з 100гр.розтопленого шоколаду.
Цей торт я печу на ювілеї, замовлення. В цьому році у мого рецепту ювілей - 10 років.