Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Торт " Циганська дорога"
maija23
11 лютого 2010 18:46
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 413
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 481
Реєстрація: 27.01.2010

ICQ:--

Бали: 255
Циганська Дорога

Тісто: 2 яйця збити із 200 гр. цукру. Додати 6 ст.л. холодної кип'яченої води, 1 ч.л. амоняку, 2 стакани (об'єм стакана 200 мл.) муки і:
- 1 стакан меленого маку - 1 корж;
- 1 стакан подрібнених горіхів - 2 корж;
- 100 гр. тертого чорного шоколаду та 2 ст.л. муки - 3 корж;
- 100 гр. кокосової стружки - 4 корж;
- 2 ст.л. какао - 5 корж.
Прямокутну форму змастити маслом і застелити папером.
Випікати при температурі 180 гр. Цельсія 20 хвилин.
Крем:
Зварити 2 літри ванільного пудингу (4 пачки). Збити 500 гр. м'якого масла і по одній ложці додавати пудинг. Щоб збивати було легше, розділити на дві порції. Додати лимонну цедру подрібнену та 50 - 100 мл. (за бажанням) лимонного лікеру (Лимончелло).
Краї коржів краще обрізати/0.5 см/.
Коржі розрізати по товщині, щоб із 1 коржа вийшло два тонких. Тонкі коржі/по довжині/ розрізати на 2 - 3 смужки, в залежності від того якої висоти торт Ви хочете отримати. Отже із одного коржа ми отримуємо 4 - 6 смужок. То ж, з п'яти коржів маємо отримати 20 - 30 смужок. (Варіант із тридцятьма смужками на фото). Викладаємо всі смужки на стіл, почергово по одній з кожного коржа, та змащуємо їх кремом. Скрутити одну смужку в рулет, накласти на іншу і накрутити її на рулет. Викласти на середину підносу та почергово обкладати різними смужками. При розрізанні візуально коржі вертикальні - дуже ефектно. Верх торта вирівняти ножем - зрізати виступи коржів, якщо вони є.


Прикрасити можна за бажанням - широке поле для фантазії .Для прикрашання збити 200 гр.масла з 100гр.розтопленого шоколаду.
Цей торт я печу на ювілеї, замовлення. В цьому році у мого рецепту ювілей - 10 років.
Перейти на початок сторінки
maija23
11 лютого 2010 19:38
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 413
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 481
Реєстрація: 27.01.2010

ICQ:--

Бали: 255
Для прикладу показую Вам спрощений варіант торта"Циганська дорога", зроблений по типу пляцка. Для себе я пекла 2 коржі: з какао і з тертим шоколадом. Ці коржі з рецепту є найбільш пухкими. Не скручувала - так простіше. Повний варіант показати в розрізі не можу - печу його тільки на замовлення, бо він досить великий.

Дякую за гарні відгуки на перший торт.
Перейти на початок сторінки
olga
21 лютого 2010 05:22
Повідомлення #3


Молода господинька
  • 34

Репутація: 0
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 168
Реєстрація: 6.09.2014

ICQ:--

Бали: 50
maija23
Циганська Дорога

maija23
Скрутити одну смужку в рулет, накласти на іншу і накрутити її на рулет. Викласти на середину підносу та почергово обкладати різними смужками. При розрізанні візуально коржі вертикальні - дуже ефектно.


Майя, Ваш торт дуже гарний і цікавий, але дещо не зрозуміла. Перше, чи на самий низ кладете який корж, чи просто рулет до рулета? Друге, чи замотуєте тільки по дві смужки в рулет, чи й навіть побільше. І третє, як ті рулети тримаються купи? Ви кремом і між тими рулетами змащуєте, бо все зрозуміла, а ось це - ні.
Наперед дякую за відповідь. Оля.
Перейти на початок сторінки
maija23
21 лютого 2010 07:45
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 413
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 481
Реєстрація: 27.01.2010

ICQ:--

Бали: 255
Olga!
Всі смужки змастити кремом.
Беремо одну смужку/какао/ і скручуємо в рулет.
Рулет з какао положити на другу смужку/кокосову/ і скрутити.Краї смужок повинні стикатись.
Почергово "намотувати" смужки різних кольорів в колесо, але оскільки
колесо виходить дуже велике, я ложу його в центр тортівниці/виглядає як пеньок/ і обкладаю по боках різними смужками.
Оля, рулет-лише з першої смужки,а далі вже намотуємо і обкладаємо.
Перейти на початок сторінки
olga
21 лютого 2010 10:21
Повідомлення #5


Молода господинька
  • 34

Репутація: 0
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 168
Реєстрація: 6.09.2014

ICQ:--

Бали: 50
Майю, дякую за гарну відповідь. Тільки ще, якщо Вам не надоїло відповідати, проясніть, чи між смужками змащуєте ще кремом, щоби вони трималися разом? Бо я так і не зрозуміла, як вони тримаються разом.
Перейти на початок сторінки
Яруська
21 лютого 2010 16:32
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 449
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1148
Реєстрація: 29.11.2009

ICQ:--

Бали: 1174
olga
але дещо не зрозуміла. Перше, чи на самий низ кладете який корж, чи просто рулет до рулета? Друге, чи замотуєте тільки по дві смужки в рулет, чи й навіть побільше. І третє, як ті рулети тримаються купи?

Дозвольте мені вставити своїх п'ять копійок! feel
Maija23! Думаю, ти не образишся?
Дівчата, кому не зрозуміло! "Ті рулети" ніяк не тримаються купи, бо рулет - один! Уявіть собі тістечко "пеньок" - це те ж саме, тільки набагато більшого розміру! Це якби зробити величезний рулет і покласти його вертикально. І цей рулет не суцільний, а складається з різних смужок, які вкладені почергово. А коли розрізаєте, коржі виходять не горизонтально, як звикли, а вертикально.
У нас цей торт називається "Кручений". В мене його люблять, бо він ніжний і м'якенький. Печу його, коли треба великий торт.
Перейти на початок сторінки
muzarom
18 березня 2012 21:37
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: 413
Група: Кондитер
Повідомлень: 438
Реєстрація: 15.11.2010

ICQ:--

Бали: 998
Торт " Циганська дорога"
Цей текст прихований для гостей. Для його перегляду потрібно зареєструватися.


А це в розрізі смачний тортик
Перейти на початок сторінки
uliana_y
18 березня 2012 22:00
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 810
Реєстрація: 31.10.2010

ICQ:--

Бали: 1621
muzarom,
мій улюблений тортик!!Колись мені з сестрою мама завжди його пекла!!смак з дитинства!!!!І в нас він називається просто кручений торт!!!Я до нього ще роблю 2 різні маси одну пікантну з кавою,а другу ніжну з кокосом!!!!!!Так ще смачніше!!

--------------------
Життя, як велика непрочитана книга!
Так багато в ній ілюстрованих подій,
а ти, крутишся, вертишся, як дзига
і плекаєш в серціі сотні надій!
Перейти на початок сторінки
muzarom
18 березня 2012 22:07
Повідомлення #9


Файна господиня
  • 51

Репутація: 413
Група: Кондитер
Повідомлень: 438
Реєстрація: 15.11.2010

ICQ:--

Бали: 998
Цитата: uliana_y
ще роблю 2 різні маси

я колись також робила різні з пудингу, а сьогодні вирішила одну. Ще кокосовий корж можна замінити на горіховий хто що любить :smile:
Перейти на початок сторінки
maryana
18 березня 2012 22:23
Повідомлення #10


Файна господиня
  • 51

Репутація: 249
Група: Кондитер
Повідомлень: 545
Реєстрація: 24.11.2011

ICQ:--

Бали: 1105
Цитата: muzarom
Торт " Циганська дорога"

Такий цікавий тортик.А коржі не ламаютьсчя коли їх закручувати?

--------------------
Кохання. Сміх. Життя. Без перших двох третє не існує.
Перейти на початок сторінки
 
« · Торти · »
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 13:33

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 109
Гостей: 107
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100