Дрезденський дріжджовий пирігДля тіста: 350 гр борошна, 15 гр дріжджів,
125 мл теплого молока, 30 гр масла, 30 гр цукру, яйце, сіль.
Тісто тонко розкачати на лист, сформувати края рівно,присипати сухарями.
Начинка: 2 яйця, 120 гр цукру, щіпка солі, цедра лимона, 500 гр сухого сиру.
Верхній шар: 180 гр масла, 150 гр цукру, ванільний цукор, 4 яйця, 2 ст.ложки борошна, 30 гр мигдальних пластівців.
На тісто розкласти сирну масу, зверху - яєчно-масляну суміш і присипати пластівцями.
Пекти 30 хвилин при 200С-220С.
Подавати нарізаними тістечками 6*10 см.
Рецепт взятий з такої польської книжечки(може,хтось пам"ятає - продавали в кіосках Союздруку) @Ciasta domowe". Печу це тісто вперше, але смачне вийшло.
Мої зміни до рецепту:
- випікала на стандартній бляшанці від духовки, прослеляла папером;
- на тісто посипала не сухарі а пластівці;
- в сирну начинку додала апельсинову цедру замість лимонної і ложку крохмалю.
Тіста достатньо, заливки також достатньо, а от сиру проситься більше, тому-регулюйте хто як любить.
Смачного!