Риба домашня,як консерва1 кг скумбрії(в оригіналі оселедця),
400 гр.цибулі,
0,5 скл.олії,
2 пакети чорного чаю,
1,5 склянки окропу для чаю,
1,5 ч.л.солі,
перець духм'яний -5 шт,
перець горошком- 5 шт.,
лавровий листочок-4 шт.
Рибу почистити,нарізати кусочками,посолити.Нарізати цибулю півкільцями.Чай запарити сильний,охолодити.
В каструлю з грубим дном(я брала гусятницю) викласти шар цибулі,тоді риба,посипати горошками перцю,тоді цибуля.Зверху вилити олію,потім чай.Поставити варити на 2,5 години на малому вогні.Спочатку нехай закипить на великому,а потім зменшити газ,щоб по трошки кипіла.За 10 хвилин до готовності кинути лавровий лист.Смак виходить дійсно як з консерви і кісточки м'ягкі.Рецепт з поваренок.ру.Смачного.