Необхідні продукти:100 мл молока
1 ст. л. цукру
30 г свіжих дріжджів
250 г маргарину
300 г творогу
3 жовтки
100 мл сметани
1 ч.л. солі
600 г борошна
100 г тертого твердого сиру
ПриготуванняДріжджі і цукор розчинити в теплому молоці, нехай побродять. Розтерти творог з розтопленим і охолодженим маргарином, додати жовтки, сметану, сіль. Тоді влити розчинені дріжджі, додати просіяне борошно і замісити м"яке тісто. Дати тісту постояти в теплі 30 хвилин. Після цього розкачуємо тісто (десь на 1 - 1,5 см товщиною), посипаємо тертим твердим сиром (2/3 загальної кількості) і скручуємо рулетом. Знову відставити на 30хв. Тепер розкачуємо наш рулет завтовшки десь 3 см і вибиваємо вирубкою (або склянкою) кружечки. Змастити їх жовтком, посипати залишками тертого сиру і випікати при 200 градусах десь 30-40 хв. Рецепт із словацької кулінарної книги.
Дуже смакують поки ще свіженькі!
Порція виходить досить велика, можна робити половину.