Рецепт:
Буряк середнього розміру, невелика морквина, 2 картоплини,філе одного оселедця (в мене домашній оселедець від Майя Шутенко), 100 г майонезу, 5 г швидкорозчинного желатину, сіль.
Буряк, моркву, картоплю відварити і окремо натерти на тертці. Трішки посолити.
Желатин замочити в 1/4 склянки води і залишити набухати. У мікрохвильовці чи на водяній бані розігріти желатин до повного розчинення і перемішати з майонезом.
Робочу поверхню застелити харчовою плівкою. Компоненти перемішати з майонезом і желатином, викласти шарами. Кожен шар повинен бути за розмірами трішки меншим ніж попередній. 1-й шар — буряк. За ним — картопля. Шар моркви. Посередині покласти філе оселедця (якщо воно велике, то розрізати уздовж на шматочки).
Підняти плівку з протилежних кінців, сформувати рулет, сильно не тиснучи. Для більшої надійності його можна загорнути ще в один шар плівки і покласти в холодильник на декілька годин.
Перед тим, як подавати на стіл, порізати рулет, як роли, гострим ножем.
Рецепт з газети"Високий Замок".