Польський маківник
Тісто:23 г свіжих дріжджів
6 жовтків (білки вимішати з маком)
80 г цукру-пудри
380 г муки
190 мл теплого молока
110 г масла, розтопленого і остудженого.
Виконання:Дріжджі розвести в ¼ склянки теплого молока, 1 чайна ложка цукру і 2 столові ложки муки. Накрити і лишити в теплому місці на 15 хвилин.
Жовтки втерти з цукром на пишну піну. Вимішати з просіяною мукою, дріжджами, рештою теплого молока і розтопленим маслом. Вимішати еластичне тісто приблизно 10 хвилин, поки не почне відставати від руки. Накрити і лишити на 1 годину в теплому місці.
Тісто шо виросло викласти на посипану мукою стільницю і вимішувати 2-3 хвилини. Потім тісто розкачати на посипаному мукою папері до випічки, на розмір бляшки. Накласти макову масу і завернути в рулет. Закріпити. Відставити готовий рулет і прикрити харчовою плівкою на 30 хвилин, шоб виріс.
Духовку нагріти до 180 градусів. Поставити рулет і пекти 45 хвилин. Якшо буде пригорати – прикрити фольгою.
P.S. Рецепт цього чудового маківника знайшла в польському блозі
Majanowe pieczenieМакову масу брала готову,теж польську,але не сподобалась. Краще самому макову масу приготувати. Тісто дуже смачне і пухке. Спробуйте.