Сало консервованеПропоную рецепт заготовки сала, м'якеньке, може довго зберігатися.
Для заготовки беремо сало товщиною 3 - 4 см без м'ясних прожилок. Ріжемо брусочками завширшки 3 - 4 см на висоту літрової банки. Кожен шматок обмакуємо в приправу для сала (я використовую ТМ "Любисток"). Хто не любить ароматних приправ, можна просто змішати сіль і чорний мелений перець. Сало вертикально ставимо в банку. щільно не утрамбовувати. Між шматочками додаємо 2 - 3 лаврових листки і 5 - 6 зубків часнику (порізати). Накриваємо металевими кришками і ставимо у холодну духовку, вмикаємо на середній вогонь, коли почне кипіти жир на дні банки - зменшуємо вогонь і так печемо 30 хв. Закатати металевими кришками.
1 пакетика приправи орієнтовно вистачає на літрову банку.