Торт (або тістечко) "КАРПАТИ"
тісто:
10 жовтків
300 гр. маргарину
500 гр цукру
Все добре вимішати ложкою.
600гр. муки
1 ст. л. амонію (можна розпушувача, що я і дала) перемішати з мукою
8 ст. л. сметаны. Все добре розмішати і додати
10 добре взбитих білків.
Тісто має бути ні густе ні рідке.
Випікти 6 коржів. Я пекла на папері для випікання.
КРЕМ ( по рецепті )
700 гр молока
4 яйца добре збити вилкою і додати до молока.
400 гр цукру
ванільний цукор або ванілін
4 ст. л. крохмалю
3 ст. л. муки
Все сипуче перемішати.
Молоко з яйцями вливати в сухую суміш і розмішувати поки не буде комочків.
Постійно помішуючи довести до кипіння.
Зняти з вогню
2 ст. л. какао змішати з
2 ст. л. кип"ятку до одержання маси без комків і добавити в ще горячий заварний крем.
Добре перемішати и повністю ОХоЛоДИТи.
50 гр. вершків нагріти до кипіння и залити ними
100 гр дрібно поломаного шоколаду. Розмішати до повного розчинення шоколаду. Поставити в холодильник хоча б на 1 год.
Взбити 400 гр масла добілу.
Добавить в масло охолодженний розтопленний шоколад з вершками, продовжуючи збивати до однорідної маси.
Змішати повністю охолодженний заварний крем з масляно-шоколадним. Крем готовий.
А мені, як людині якій приперло торт перемащувати о півночі, молоко виявилося підкисло. І зробила крем з рецепту інших "Карпат", який дала людина з України. Думала що він навіть правильніший. Виявилось що я помилялась.
Ось він:
200 гр. пудри
220 гр. масла
40 гр згущ. молока
30 гр. какао
2 ст. л. десертного вина
15гр. горіхів
Тим часом готують крем, для чого вершкове масло рiжуть на шматки i добре перемiшують. Тодi додають цукрову пудру, згущене молоко, десертне вино i швидко збивають протягом 7-10 хвилин. В кiнцi збивання додають какао-порошок i меленi волоськi горiхи.
Але цей крем не підходить оскільки торт получився сухим.
Коржі тонкі, бо це був пробний варіант і я робила тісто на половину.